Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Otazky zaciatocnika

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • ciernaruka
    Junior Member
    • Jul 2019
    • 1

    Otazky zaciatocnika

    Dobry den vospolok,

    vcera som sa na sme.sk docital, ze cena modelu 3 klesla a zacal som uvazovat, ze by som svoj starnuci Mercedes vymenil prave za toto auto. Z minulosti mam totiz taku skusenost, ze ked som do nejakeho technologického vystrelku (rozumne) investoval, rychlo si na seba mnohonasobne zarobil, naopak, ked som otalal, o peniaze som prisiel. Kedze to bude moj prvy elektomobil, nechcem do toho na zaciatok investovat mnoho penazi, tak by som mal zaujem o tu uplne najzakladnejsiu verziu- staci mi zadny nahnon, zakladny dojazd, klimatizacia a radio.

    Tu ale zacina moj problem- pokial som pochopil, funguje to tak, ze vystavna sien je vo Viedni, tam sa da auto pozriet, vyskusat, ale kupuje sa cez internet. Zapol som teda stranku tesla.com, ale tam neviem najst ziadne informacie o cene, vybave, leasingu, moznostiach financneho prispevku na elektromobilitu, skoro nic. Akurat tam bola moznost rezervacie, s tym, ze som mal hned uhradit 1000 euro, ale vobec netusim za co (ake presne auto, s akou vybavou, kedy bude dodane). Vie mi teda niekto poradit, kde a ako si mozem model 3 kupit? Je este nejaka ina stranka resp. mam cestovat do Viedne? Na inej stranke som cital, ze tam mozu predat auto iba obcanovi Rakuska (to sa mi vidi ako hlupost, ved snad este stale plati pravidlo slobodneho pohybu tovaru v ramci EU). Ako je to potom ale s leasingom a s dotáciou na elektormobilitu? Dalej, ako je to so servisom? Byvam medzi Nitrou a Salou, je niekde na okoli servis, s ktorym ma Tesla uzatvorenu servisnu zmluvu, trebars v Nitre (stranka nepomohla, Google tiez nenasiel)? Alebo treba ist so vsetkym niekam do Trnavy alebo Bratislavy? Ospravedlnujem sa, ak su tieto otazky trivialne, ale na stranke vyrobcu som skutocne ziadne relevantne odpovede nenasiel, vyzera to, akoby Slovensko uplne ignorovali.

    Vopred dakujem za odpovede.
  • TM3Perf
    Member
    • Jun 2015
    • 83

    #2
    Všetky tvoje otázky sú triviálne ale mám dobrú náladu tak ti och zodpoviem.

    Na Slovensku si model 3 neobjednávaj. Zavolaj priamo do Viedne, prípadne tam choď osobne. Zaplatíš 2000€ a rovno si vozidlo nakonfiguruješ. Dajú ti termín dodania (počítaj tak dva mesiace).
    Na servis pre Teslu na Slovensku rovno zabudni. Neexistuje. Samozrejme, vymeniť kolesá, prípadne vyčistiť klímu ti zvládnu hocikde. Ale servisnú prehliadku ti spraví najbližšie Viedeň (a tuším aj maďarsko už).
    Na dotáciu pre EV autá na svk tiež zabudni. Zatiaľ nieje a tá ktorá má prísť na konci roka, sa na Tesly asi vzťahovať nebude.

    Komentár


    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Zatial to vyzera tak, ze nove kolo dotacie sa bude vztahovat aj na nove auta kupene inde ako cez oficialnu slovensku dilersku siet a tiez na auta kupene mimo Slovenska. To je zasadny rozdiel voci minulemu kolu dotacii, ked dotaciu defacto vybavovali dileri. Aj v terajsom povodnom navrhu bola podmienka kupy od SK dilera, no bola napadnuta pre nerovnake podmienky v ramci nakupov v EU a teraz tam podmienka nakupu od oficialneho SK dilera uz nie je. Nepozname samozrejme zatial finalny dokument, takze tam moze este nejaka blokacia pribudnut (napriklad obmedzenie na maximalnu cenu auta) no s velkou pravdepodobnostou bude vzhladom na dotaciu kupa noveho auta na SK zrovnopravnena s kupou inde v EU..
      Takze, ak to neodfiltrije ina podmienka, tak sa dotacie zrejme bude vztahovat na vsetky nove auta kupene v EU, teda aj na tesly.

    • Adrnln
      Adrnln komentoval
      Upraviť komentár
      Zo SEVA mam odpoved, ze v Q3 planuju spustit dotacie na EV, cize august/september. Dufam, ze to nebude az koniec roka.

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Ja to popisem takto:
      Tesla sa da kupit z ktorehokovlek miesta kde mas dostupny internet. Len zvolis region, pre nas je to teda Europa a bohuzial zatial sme v Other Europa a to si odhadol spravne maju nas na haku. Ked tam zadas region, tak Teslu model S a X sa da objednat a nakonfigurovat aku vybavu chces, Tesla model 3 zatial sa da len rezervovat. Ked rezervujes, tak cakas a nik nevie do kedy. Ak ti to neponahla a nevadi ti, ze 2000€ ti tam budu visiet tiez nik nevie presne do kedy, tak neriesis nic a len cakas. Rezervacka sa da hocikedy zrusit a peniaze ti vratia. Je tu moznost kupit Teslu model 3 cez Rakuskeho a Nemeckeho sprostredkovatela, ktory si zapita nejaku ciastku pre seba. Zaroven je tu moznost kupit Teslu model 3 priamo v Tesle v Rakusku vo Viedni a platis aj DPHcku ci si podnikatel, alebo sukromnik. Moze sa ti stat, ze dalsiu DPH zaplatis na Slovensku, aby sa ti dalo prihlasit auto na SK EVC a potom si budes jednu vymahat pravdepodobne od Rakuskej strany. Zatial nik nevie ako dlho to trva to vratenie DPH. Lebo sa to nikomu este nevratilo. Dotacia na EV na Slovensku zatial nieje v platnosti a nik nevie od kedy bude. Elon Musk hovori, ze do konca roka by chcel riesit aj vychodnu Europu, kam bohuzial oni zaraduju aj nas region, Aj tu na fore sa pisalo, zeby Tesla mohla mat servis aj u nas do konca roka. Zatial je servis v Prahe CR, Warsave PL a na mape je priprava Budapesti HU. Samozrejme ty ked budes mat auto tak si mozes cez webovu stranku ci aplikaciu objednat servis vsade po Europe. Podla toho co pisu ostatny, to ze je nieco najblizsie neznamena, ze termin servisu bude aj najskor. Vieden je velmi vytazena a Rakusan ma prednost. Vo Viedni sa ale ma otvorit aj druhy servis, tak mozno sa to zlepsi. Ak ti to neponahla pockaj do konca roka a budeme vediet viac aj o moznej objednavke cez web na Teslu model 3 aj o moznej dotacie na EV v SR. Na tvoje otazky je tu na fore depata v niekolkych vlaknach a ja viem je toho tu uz dost a novy clenovia sa v tom uz stracaju. Ale aj tak ti odporucam prelustrovat forum a rob si poznamky a dozvies sa to co potrebujes vediet. Dam ti sem aspon dva linky na ktore si sa konkretne pytal. A pri niektorych clanoch fora a ich nickoch su take zelene auticka ak sa chces dovediet o konkretnom EV aute priamo do majitela, tak mu mozes poslat sukromnu spravu a on ti odpovie. Ked podrzis na tom zelenom auticku mys, tak sa ukaze popis ake EV dotycny vlastni.

      Podpora elektromobilty na Slovensku: https://teslaclub.sk/forum/v%C5%A1eo...lovensku/page8

      O kupe Tesly model 3: https://teslaclub.sk/forum/tesla-mot...t-cakat/page15
      Naposledy upravené ICE666SVK; 24-07-2019, 12:43.

    • Marcel Pavlík
      Marcel Pavlík komentoval
      Upraviť komentár
      taká otázka v hodnote 10% dotácie - má niekto vedomosť ako dlho musí byť žiadateľ o dotáciu majiteľom vyraďovaného 15 ročného spaľováka? pri šrotovnom takú klauzulu mali.

    • Joe79
      Joe79 komentoval
      Upraviť komentár
      Marcel Pavlík - velmi dobra otazka

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Ja kvoli tomu drzim vo firme nepojazdny 17-rocny crep Bud to vyuzijem s dotaciou alebo pojde do srotu

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Pri srotovnom na spalovaky to islo aj ked majitel stareho auta bol iny ako ten, co kupoval nove auto - predajca to zariadil.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    #3
    @Aadrnln: nakoľko novela Zákona o dotáciách, na ktorú sa čaká, má už v návrhu účinnosť od 15.10.2019, tak dotácie určite nebudú v auguste, septembri.

    Taktiež zabudnite na jednoduchosť pri minulej dotácií, teraz to pôjde podľa iného predpisu (nie z recykl. fondu ale ako štátna dotácia) a tam budú oveľa prísnejšie pravidlá a viac potvrdení a žiadostí. Napr. absencia akýchkoľvek dlhov aj v minulosti voči štátu, poisťovniam, finančnej správe (aj vo firmách kde ste niekedy len boli spoločníkmi), nikdy Vás nemohli prichytiť nelegálne zamestnávať - mať niekoho neprihláseného), ... tých podmienok je tam toľko, že len dopredu avizujem, aby ste sa všetci netešili, sito bude užšie ako sa čaká.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár

    • Wilo
      Member
      • May 2019
      • 337
      •      

      #4
      No to je skvele. Mal som nedopatrenim nedoplatok na odvode pre Socialnu poistovnu vo vyske 42€ akurat v lete pocas dlhsej snury dovoleniek kedy som zabudol kontrolovat e-schranku. Bol som dany do zoznamu neplaticov asi na 2 mesiace a vsimol som si to az po tejto dobe ked som si nahodou vsimol ze mi nesedi v internet bankingu uctovny a disponibilny zostatok. Na zaklade coho som zistil ze tam ma SP zablokovanych smiesnych 42€ a este mi aj banka strhla poplatok za exekuciu 2€

      To som teraz akoze uz dozivotne na ciernej listine a dotacia je v kybli? Kvoli takej prkotine? Zasnem nad tymto statom...

      Komentár


      • ICE666SVK
        ICE666SVK komentoval
        Upraviť komentár
        No to nieje ako ked si trestne stihany, ze si navzdy uz zlocinec vazen. Ale je pravda, ze do takychto zoznamov sa dostanes aj koli takej sume ako pises a je problem, respektive to trva, kym ta vymazu. Mne sa nepaci, ze SP alebo ZP ta neupozorni, ze tam mas nejaku podlznost. Co som pocul, tak kopec ludi nevedelo, ze ma nejaku podlznost aj niekolko rokov. A ziadna vyzva na zaplatenie neprisla. Ja nastastie vlastnu skusenost nemam.
    • EVan
      Member
      • Dec 2017
      • 80
      • ivan455831
      •   

      #5
      Miroslav Rojko nie je to celkom tak. Vyrovnané pozdĺžnosti z minulosti nie sú problém. Doložiť musíš, že aktuálne nie si štátu nič dĺžny. Čiže Wilo, (resp. ktokoľvek) musí doložiť, že nemá dlhy v čase podávania žiadosti.
      Doporučujem ale všetkým záujemcom skontrolovať svoju situáciu v Sociálnej poisťovni, pretože tam pracujú kúzelníci, ktorí sú schopní "vyčarovať" nejaký dlh aj po viac ako 20 rokoch a ani nemusíte vedieť ako sa ocitnente na zozname dlžníkov. A odstránenie z toho zoznamu je pomerne náročná a zdĺhavá záležitosť (aj keď ste tam neoprávnene - aktuálna vlastná skúsenosť)

      Komentár


      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Niekedy sa ale doplatiť nedá. Zober si situáciu, že si bol spoločníkom vo firme, kde druhý spoločník narobil dlhy potom ako si odišiel (aj prepis niečo trvá a nestihol si sa vypísať skorej). Budeš ich platiť aj keď sú väčšie ako dotácia a neurobil si ich ty ?
    • Andrew332
      Junior Member
      • Sep 2019
      • 4

      #6
      Dobrý deň, planujem objednať teslu m3 ale stale neviem prísť na na zásadny rozdiel mezi autopilotom a enhanced autopilotom. Za ten enhanced je priplatok 5tisic. Ak si to nepriplatim, budem mat adaptivny tempomat, čo sam brzdi pridava a podobne?

      Komentár


      • TM3Perf
        TM3Perf komentoval
        Upraviť komentár
        Presne ako píšeš. Momentálne môžeš zaplatiť 6800€ za FSD (Full Self Driving). Ak to nechceš, v základe dostaneš adaptívny tempomat a udržiavanie v jazdnom pruhu (volá sa to teraz Autopilot). FSD môžeš kedykoľvek dokúpiť vo svojom profile na Tesla.com. Inak, to FSD zatiaľ nemá v EU veľký význam. Nieje to tu ešte plne spustené.

        Ak som ti pomohol, využi moj referral kód
        https://ts.la/ivan46714
        Ďakujem

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Každé vozidlo prichádza z takzvaným "Udržiavačom v pruhu". Ten mám napríklad ja, funguje na princípe, že ťa drží v jazdnom pruhu teda ideš pekne po strede cesty, stále rovno. Taktiež vozidlo má automaticky adaptívny tempomat a teda keď to zapneš na dialnici ideš v podstate rovno a ak bude pred tebou auto bude to držať od neho odstup.

        Plný autopilot však funguje ináč, na mapa zadáš cieľ a vozidlo ťa tam naozaj dovezie, aspoň teda tak blízko ako sa len dá. Je tam čítanie značiek, semafóry atď. Toto všetko tento základný systém nemá. Súčasťou je aj automatické parkovanie atď. Taktiež nemáš "Summon" funkciu aby k tebe auto prišlo z parkoviska. Ten Full Autopilot je naozaj pekná vecička, ale nie je to za potreby, ten udržiavač v pruhu je tiež veľmi dobrý a mnoho krát to zapneš aby si si čosi porobil v aute a tak počas jazdy.
        Naposledy upravené JozkoPucik; 01-10-2019, 06:50.
    Pracuje...
    X