Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Model Y

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • drobco
    odpovedal
    Fisker tu máš niečo bližšie k Tesla Y. https://www.mojelektromobil.sk/tesla...homologizacia/

    Pridajte komentár:


  • dzodzo
    komentoval k 's odpoveď
    ako tie lifepo co chcu davat do cinskych tesiel?

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    battery day bude skôr o výbere baterky, nie niečo prevratné 2x hustata ako píšeš

    budú mať že vraj viac druhov batérií - jedna menej hustá ale s rýchlejším nabíjaním, druhá viac hustá (asi o 20% ako teraz) na dlhý dojazd ale s pomalším nabíjaním, nebude to nič prevratné, je to stále len mánia na zvýšenie ceny akcií

  • dzodzo
    komentoval k 's odpoveď
    pockame si na battery day, mozno uz maju v rukave nejaku baterku co bude mat polovicnu hmotnost a teda mozu 2x dvihnut dojazd, v poslednych rokoch do toho vyvoja baterii valia prachy vsetky velke firmy, takze co nie je, moze byt

  • Savi
    komentoval k 's odpoveď
    Leto 2021 je realisticke. No do “other europe” sa TMY dostane tak rok po tom ako pojde na zapadne trhy.

  • Vrso
    komentoval k 's odpoveď
    Spustenie vyroby TMY v Giga Berlin planuju v juli 2021, co bude start predaja TMY v EU. Giga factory uz Tesla vie stavat celkom rychlo a Nemci ako narod su presni. Tak verim, ze slubeny termin dodrzia

  • patapuf
    komentoval k 's odpoveď
    Myslím, že by to malo byť po dostavaní fabriky pri Berlíne. Pre Európu by mali Y vyrábať práve v tejto fabrike. Ale či sú to oficiálne informácie, tak to netuším. Mám to myslím z tohto fóra.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Skor ako 2021 oficialne nie.

  • 1fisker
    odpovedal
    Predpokladám, že sa tu nenájde nejaký jasnovidec, ktorý bz dokázal predpovedať, kedy sa reálne začne predávať Y v EÚ.

    Pridajte komentár:


  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Jiri GrandPa Ja nie,ale iny ano, preto chapem tu vseobecnu potrebu dojazdu okolo 600km. A vcelku s tym suhlasim. Tie 4h v kuse sa da tahat aj pohodlne aj bezpecne, ak sa clovek ponahla. Po 4h je prestavka uz ziaduca a preto vacsi dojazd ako 600km by som ani neschvaloval aby boli nuteny soferi k prestavkam. Kluden si mozu zdriemnut pocas nabijania a ist dalej oddychnuty. Minule som hodil rec s jednym pri nabke,ktory vraj bezne taha 1200km v kuse 10h bez prestavky. To nepovazujem za bezpecne. EV by ho donutilo k prestavke/oddychu.

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Taur - ak to skutočne musíš robiť tak máš moju úprimnú sústrasť .
    Je strašná škoda že súčasný človek musí tráviť život v aute aby zarobil na chleba. Bol som tiež taký pred 20 rokmi. Po 50 zistí že život je v riti a do dôchodku ďaleko.

  • dango
    komentoval k 's odpoveď
    Poznam par ludi, co denne najazdia aj viac ako 500km, niektori z nich su panelakovci a ozaj nemaju cas travit 2h denne na nabijacke (pripadne 2x30min=1h na UFC / Tesla SC)

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Velky dojazd nie je nutny ale je fajn ho mat. Osobne vnimam pri aktualnej generacii EV ako najdolezitejsi faktor prave rychlost nabijania. A zaroven aj najvacsie negativum. Ak by full nabijanie trvalo 5 minut tak by stratil argument s dlhym dojazdom uplne zmysel. Problem je ze tu mame vacsinou 50kW nabijacky ktore nie vzdy idu tych 50kW. A ked sa aj najde nejaka UFC tak zas ma vacsina vyrobcov vykon nabijania obmedzeny na 50-100kW takze tam vodic proste tych 40 minut stravi. A to pri cestovani s detmi nie je vzdy super... klobuk dole pred Audi ze sa neskrabali na vajcach ako ostatni a hodili do eTronu poriadnu nabijacku a tiez Teslou ze tlacia rychlejsie SC a TM3 zvladne 200kW. Ako uz aj Bjorn dokazal - mat efektivne auto je super ale v konecnom dosledku cela rychlost cestovania aj tak zavisi len na rychlosti akou nabijem, bez ohladu ci mam spotrebu 200Wh/km alebo 300Wh/km.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Jiri GrandPa 550km potrebujes, aby si z vychodu do BA dosiel na jeden zatah v zime v lete, tam nabijes a ides spat. 500-600km po dialnici sa da v pohode zvladnut bez nutnej prestavky pre sofera. Tak preto

  • nick81
    komentoval k 's odpoveď
    jux Nevedel som do coho idem. Dark side of EV's mi nikto nepovedal :-). Ale ten LR dojazd velmi pomaha. vacsinu casu je to bez ombedzeni.. Mat pri bytovke AC, tak tych 450-550wltp staci uplne aj pre panelaky.
    Naposledy upravené nick81; 21-07-2020, 20:42.
Pracuje...
X