Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Montaz podpory CCS adaptera do Tesly

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • nemo
    Senior Member
    • Oct 2015
    • 562
    •   

    Montaz podpory CCS adaptera do Tesly

    Mobilny servisny technik z Tesly montuje u zakaznika modul umoznujuci nabijat s CSS adapterom. Odpoji komunikacny konektor na ovladanie nabijania a zapoji sa tam modul. Potrebny je aj softver update.
  • head
    Member
    • Oct 2017
    • 135

    #2
    A ja som sa kvoli tomu trepal do Grazu .

    Komentár

    • nemo
      Senior Member
      • Oct 2015
      • 562
      •   

      #3
      Jedno arduino v plastovej krabicke, kabliky a konektory, sw update. Technik hovori ze na to ma podrobny navod rozdielny pre model S a X. Mohli by to predavat ako DIY kit za 20 eur plus adapter za 50 eur, to by bola pecka.

      Komentár

      • matchke
        Member
        • Apr 2015
        • 328
        •   

        #4
        Do mojho smartu sa to neda dat? By som mal za pät minut nabite. ;-)

        Komentár

        • nemo
          Senior Member
          • Oct 2015
          • 562
          •   

          #5
          V Tesla service Linz v Rakusku mi predali ten CCS adapter a namontovali aj to "arduino" spolu za 416,67 EUR. Na zaciatku mi dal pracovnik podpisat objednavku na ten ukon a bola tam suma 500 EUR a udaje fyzickej osoby napriek tomu, ze auto je registrovane na firmu - platcu DPH. Tak som vytiahol firemne udaje a chcel aby ich tam doplnil. Pracovnik protestoval ze to uz asi 6 mesiacov nie je mozne, ze pred tym to slo ale uz nie. DPH si vraj mozem vyziadat spat od danoveho uradu. Ostal som z toho prekvapeny a povedal ze vo Viedni s tym problem nemaju a ze to co robi je protizakonne a ze tak malu sumu je tazko ziadat spat. On na to, ze robi len to co mu firma predpisuje ale zisti co moze tej veci spravit. Podpisal som objednavku s doplnenymi firemnymi udajmi a isiel pockat do cakarne z wifi. Neskor ten pracovnik prisiel za mnou a povedal ze zistoval ohladne tej DPH a teda je to mozne ale len preto, ze na Slovensku nie je Tesla service, pre Cecha by to mozne nebolo. Tak som mu podakoval a utvrdil sa, ze pokial na nich zakaznik netlaci, tak ma proste smolu. Nakoniec mi vystavili fakuru s 14 dnovou splatnostou aj ked som to chcel zaplatit kartou.
          Takze patalie s DPH v Tesle pretrvavaju na kazdom kroku a treba byt vyzbrojeny argumentmi a tlacit na nich inak sa asi nic nezmeni.

          Komentár


          • head
            head komentoval
            Upraviť komentár
            Ja som platil rovnych 500 aj s DPH, lebo mi tvrdili, ze bez DPH to nevedia vystavit. Bolo to v Grazi.

          • gamcik
            gamcik komentoval
            Upraviť komentár
            ja som platil v Prahe 411 eur

          • gamcik
            gamcik komentoval
            Upraviť komentár
            na ionity to startuje na 130 kw tesla S 85D

          • Jiri GrandPa
            Jiri GrandPa komentoval
            Upraviť komentár
            nemo - s tou DPH je to šedá zóna. Zober si, že tá služba inštalácie bola poskytnutá v Rakúsku a teda robota bola reálne urobená v A. Teda si DPH mal platiť. Ten samotný adaptér je produkt, ktorý ti mohli predať bez DPH.
            Ja som bol vo Viedni pred mesiacom, kde som v minulosti dph neplatil ale tentokrát som to neuhadal a DPH som za servis platil. Tak budem musieť žiadať budúci rok rakúsky daňový o vrátenie.

          • nemo
            nemo komentoval
            Upraviť komentár
            Jiri GrandPa smerodajne je to, co som si objednal. Ci sluzbu poskytnutu v AT alebo produkt, ktory vyveziem. To, ze sa k tomu, co som si primarne objednal neoddelitelne viaze aj nieco ine, by sa nemalo riesit osobitne (treba overit). Ak by sa to malo tak striktne rozlisovat, tak potom sluzba mala byt na fakture s rakuskou DPH a adapter s 0% DPH.
            V pripade servisu by potom musela tiez byt faktura rozdelena na:
            - pracu s rakuskou DPH
            - a suciastky, ktore su na vyvoz, tazke bez DPH

            Zaplatil by som to aj s rakuskou DPH keby na tom ten pracovnik v Linzi trval ale urcite by som ziadal vyplnit na fakture firemne udaje na ktore je registrovane auto. On mi najprv daval podpisat objednavku s mojimi udajmi ako fyzicka osoba vytiahnutymi automaticky z ich systemu. A teraz pozeram lepsie na tu fakturu a je tam "praca" - 0.00 EUR, "suciastky" 416,67 EUR. Takze mi to cele predali ako suciastku aby mi vyhoveli. Nema to lahke ta Tesla s nami s "other Europe" :-)

          • jux
            jux komentoval
            Upraviť komentár
            nemo ... uz neplati, ze DPH sa s principu ma platit tam, kde sa tovar alebo sluzba pouziva? Ved aky je rozdiel v praci toho, co tovar vyrobil a co ho namontoval? Napriklad na telekomunikacne sluzby sa vzdy plati DPH v krajine, kde ma odberatelska firma sidlo, aj ked sluzba samotna je poskytovana na Slovensku.
        • nemo
          Senior Member
          • Oct 2015
          • 562
          •   

          #6
          jux Na stranke FR SR je to vysvetlene aj s velmi podobnym prikladom, z ktoreho vyplyva, ze Tesla ma zahranicnym klientom za servis vystavit FA s 0% DPH:

          Pre správne uplatnenie DPH pri službách je potrebné určiť miesto ich dodania, aby bolo zrejmé, daň ktorého štátu sa uplatní. Daň patrí tomu štátu, v ktorom je miesto dodania služby.

          Základným pravidlom určenia miesta dodania služieb podľa § 15 zákona o DPH, je určenie miesta podľa postavenia zákazníka, t.j. či odberateľ je zdaniteľnou osobu (podnikateľom) usadenou v príslušnom členskom štáte

          Otázka č. 2 - Zváračské práce na hnuteľnom majetku zákazníka z iného členského štátu dodané slovenským platiteľom DPH
          Tuzemský platiteľ sa dohodol na základe objednávky podnikateľa registrovaného na DPH z ČR, že mu vykoná zváračské práce na hnuteľnom majetku. Aké má povinnosti z hľadiska zákona o DPH?
          Odpoveď
          Pokiaľ platiteľ v SR vykoná práce na hnuteľnom majetku pre zahraničnú osobu registrovanú pre daň v ČR, miesto dodania sa určí podľa § 15 ods. 1 zákona o DPH, t.j. miestom dodania je ČR a daň zaplatí český odberateľ v ČR. V danom prípade nie je podstatné, či sa práce na hnuteľnom majetku vykonajú v SR, alebo v ČR. Slovenský platiteľ vyfakturuje službu bez dane s poznámkou „ prenesenie daňovej povinnosti“ a podá súhrnný výkaz (buď mesačný alebo štvrťročný podľa toho, či dodáva aj tovary do IČŠ v závislosti od ich hodnoty – bližšie viď § 80 ods. 2 zákona o DPH) za to zdaňovacie obdobie, v ktorom službu dodal. V daňovom priznaní k DPH predmetnú službu neuvádza. Platiteľ DPH dodanie služby s miestom dodania v ČR neuvádza v kontrolnom výkaze.

          Komentár


          • Miroslav Rojko
            Miroslav Rojko komentoval
            Upraviť komentár
            jux "uz neplati, ze DPH sa s principu ma platit tam, kde sa tovar alebo sluzba pouziva" - ani nikdy neplatilo. Boli a sú len výnimky na minimum činností (napr. špecifická autodoprava, ktorá začína aj končí v cudzom štáte), ale vždy sa posudzovalo kam bola služba dodaná a to sa odvíjalo od toho, komu bola dodaná.

          • Jiri GrandPa
            Jiri GrandPa komentoval
            Upraviť komentár
            Chlapci kašlite na témy DPH. To je taka džungľa, obzvlášť pri prechode tovaru/služby cez hranice štátu EU, že existuje časopis (po slovensky!) o DPH. Raz sa mi dostal do ruky a mal som dosť.
            Dam jeden príklad z mojej osobnej skúsenosti:
            Kúpim tovar v CR a moja firma predá do Rumunska.
            Je to technológia ktorá vyžaduje inštaláciu. Ak inštaláciu vykonáva česká firma v tom Rumunsku, je povinná sa registrovať ako platca DPH a ZAPLATIŤ DPH rumunskému daňovému za tu inštaláciu. A moja firma je povinná sa takisto registrovať v Rumunsku ako platca DPH a zaplatiť (vystaviť faktúru konečnému užívateľovi) za TOVAR s RO DPH.
            Ale ak to celé predám len ako tovar bez inštalácie v RO tak táto pakaren odpadá a mozem vystaviť faktúru s revers charge môjmu RO odberateľovi.
            No hádajte ako to robíme.....
            DPH je najväčšie zlo ktoré na nás vymysleli. Zlata daň z obratu čo bola za komancov.
            Naposledy upravené Jiri GrandPa; 25-09-2019, 03:53.
        Pracuje...
        X