Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bjørn Nyland Model S videá

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    Neviem, kto videl toto video, ale asi vecina nie. Ja som si ho pozrel a hladel som tie auta a ceny a maju tam kopec EV aut v bazare. Aspon na tejto stranke co pozeral a subiektivne komentoval Bjorn. Viac menej to bolo aj pre mna jedno z nezazivnych videi od neho, ale cca asi poslednych 10 a mozno len 5 minut, kde si aj on uvedomil, ze uz je video dlhe a nesiel stranku po stranke, ale zacal ist po znacke a typu EV aut. Ked presiel na Hyundai a siel po Ioniqoch, tak ich tam bolo dost. No co zvysilo moju pozornost bolo to, ze aky je Norsky trh pokriveny. Tak oni tam maju dotacie a rozne ulavy na EV (vsak co by sme mi tu v CR a SR zato dali) a hned tam ide kopec novych EV aj KONA. Tu sa ku KONE dostanete hned, len ak su nejake skladove zasoby, inac sa nacakate a tam uz su v bazaroch. Naco to kupuju? Na kseft? Jasne. By ma zaujimalo ci je podobne na tom aj iny trh na zapade. 1:41:44min 23 kusov Hyundai KONA
     

    Komentár


    • Teq
      Teq komentoval
      Upraviť komentár
      pozeral som...u nas su ceny za bazarove EV neporovnatelne vyssie

    • Ioniq
      Ioniq komentoval
      Upraviť komentár
      Na mobile.de som nasiel 27 kusov Kona EV 39kWh a asi 12 kusov 64kWh verzie, ktore su dostupne okamzite, hladal som len Nemecko. Plus vela predobjednavok s dodanim jul-november 2019. Myslim, ze clovek s eminentnym zaujmom sa vie k tomu autu dostat. A nakolko aktualne nemame dotacie, tak je jedno, ze je to dovoz z DE. Cochvila sa situacia mozno zmeni. Ale to zase narazime na rovnaky problem, aky tu bol pred 2 rokmi ked prisiel Ioniq. Bude moznost cerpat dotaciu, ale nebudu auta Dodanie Kony 7+ mesiacov, eTron a iPace budu minimalne mnozstva, Tesla nema zastupenie, takze vyuzit sa to bude dat efektivne max na Leafa... karavana ide dalej.

    • Joe79
      Joe79 komentoval
      Upraviť komentár
      Jedine, ze by uz bola k dispozicii aj Kia eNiro. Ale to som asi optimista.

    • Ioniq
      Ioniq komentoval
      Upraviť komentár
      Niekto tu uz pisal, ze podla importera sa k nam Niro EV v normalnych mnozstvach dostane az dakedy 2020. Takze strateny pripad

    • hudino
      hudino komentoval
      Upraviť komentár
      Ano, otazne ci objednat sa bude dat skor alebo nie, lebo objednat v 2020 a mat ho na konci 2020 alebo 2021 je fakt labuzo, to uz bude 3 rocna technologia (z hladiska vyvoja aj viac). My sme proste taka totalna diera ze az....
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    Test TM3 LR Performance s 20" kolesami co je standard pre Performance verziu.
     

    Komentár

    • ICE666SVK
      Senior Member
      • Jul 2014
      • 1997

      TM3 na SC z 10% na 90% za 51minut a do 100% ukazoval este 30min. Je to aj z komentarom.
       

      Komentár


      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        ...kym nepride na Budcu

      • Teq
        Teq komentoval
        Upraviť komentár
        slo to velmi rychlo do 50-60% potom to uz ide pomaly.
        aspon tie baterie nebudu tak trapene na dlych trasach, ja mojho chudaka tlacim do 90% zakazdym, niekedy aj viac

      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Definuj pomaly . Za 30 minut pridal 47 kWh (realne do baterie), co pri jeho spotrebe co tam ma (183 Wh/km) mu pridalo 257 km.
        Toto je zhruba ako u mojho 2 roky stareho Ska. Muselo byt nieco s autom alebo SC, lebo tie nove 2170 baterky maju podporovat podstatne vacsie vykony.
    • ICE666SVK
      Senior Member
      • Jul 2014
      • 1997

      Test TM3 vo vyssich rychlostiach na dlhu vzdialenost

      Zrychlenie TM3 Dual motor vs Performance

      Stara vs nova TM3

      TM3 interier cierny vs biely

      Komentár

      • milan84
        Senior Member
        • Jun 2015
        • 853
        •   

        po dlhom case zaujimave video od neho. Ioniq a jedna z verzii modelu 3 su najefektivnejsie.

        Komentár

        • ICE666SVK
          Senior Member
          • Jul 2014
          • 1997

          2 EV dodavky na Norskych cestach. Nissan e-NV200 a VW e-Crafter. A obe mali rapidgate. U VW e-Crafera je charging port na mieste, kde byva pri dodavkach hrdlo nadrze. No pri kratkych nabjiacich kabloch a velkej dodavke je to velmi zle riesenie.
           

          Komentár


          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            cudne, lebo test spred tusim dvoch dni zas ukazoval, ze active cooling (pocas zapnuteho auta na nabijacke) dokazal drzat teplotu na hranici prehriatia. Akurat je mi cudne, ze to bolo len tak tak v zime. Co bude v lete?

          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            a ecrafter je cisty nezmysel. Dojazd v meste 80km, cena ustrelena, nabijaci port takmer nepouzitelny. Dalsia z "povinnych jazd od VW"

          • Teq
            Teq komentoval
            Upraviť komentár
            uplne by stacil update SW - aktivne chladenie aj pocas jazdy, nie len pocas nabijania a env-200 by bol elektromobil cez kompromisov...(pokial teda bude aj chademo infrastuktura)

          • ICE666SVK
            ICE666SVK komentoval
            Upraviť komentár
            Z mojho pohladu VW e-crafter nieje nezmysel. Dodavky od kurierov podobneho typu su naftaky a denne jazdia 300-500km. Takze nejak sa zacat musi. Otazka znie ci to vyrobcovia posunu dalej. U Nissanu som si nie tak isty. Vkuse sa hovori o rapdgate a vkuse to maju na haku. U VW ktory viac kecia ako robi ma tato dodavka prekvapila. OK nema dostatocny dojazd, je tam rapidgate a nestastne dany port, ale to sa da vylepsit.

          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            ICE666SVK ale tato krabica ma bateriu mensiu ako nissan, rovnake problemy a cenudvojnasobnu. Naco je potom payload cez tonu, ked prazdne auto spravi v zime 80km. To keby tam nalozili tonu, tak zacne v depe na kraji mesta a po hodine pred centrom uz musi nabijat a este nic nevylozil.
            Preto tvrdim,ze v tejto kombinaci je to nezmysel.

          • Ioniq
            Ioniq komentoval
            Upraviť komentár
            Ten nabijaci port Craftera ja osobne nepovazujem za zle umiestneny. Predpoklada sa, ze taketo dodavky sa budu nabijat dakde v depe/areali prepravcu, a tam nie je problem s miestom a vybavenim wallboxu s dost dlhym kablom. Asi malokto ocakava, ze sa bude tato dodavka nabijat na klasickych verejnych nabijackach, tam by jej kvoli rozmerom nepomohol konektor ani v prednej maske. Tato obluda sa proste na ziadne normalne miesto nezmesti a rychlonabijanie na verejnych platenych nabijackach je pri tom dojazde/spotrebe ekonomicky nezmysel Cena prepravy by bola absolutne nekonkurencieschopna pri dnesnych cenach nafty. To len oh-shiieeeet typek asi nie uplne chape, on furt potrebuje robit na kazdom aute nejaky 1500km roadtrip napriec Skandinaviou, a pritom nie kazde auto je na dlhe trasy.

            Toto si realne kupi firma na mestsky rozvoz s moznostou vlastneho nabijania v sklade. Ma to 35kWh baterku takze cez Type2 sa to nabije za dakych 4-5 hodin. Dva-tri kusy do firmy na striedanie pocas nabijania a celodenny mestsky zavoz je pokryty. Cena a navratnost investicie je druha vec...

            Ak ma elektro niekde velky zmysel, tak su to prave dodavky v meste. Vsetky zeru naftu, jazdia kratke trasy cely den a smrdia Mne sa to paci.

          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            Ioniq mestske rozvozy električkou uz vymyslela Slovenska VOLTIA cenovo je ecrafter uplne uuuuuuuuplne neekonomicke riesenie. Uz pri Voltia dodavkach 8m3 je rentabilnost az po par rokoch. DPD ich na Slovensku myslim pouziva 9-10ks. Prave tieto auta dali na trasy kde netreba velke dodavky a obrovske dojazdy a zaroven maju rozumnych ludi vo vedeni, ktori vedia, ze aj taketo auta treba mat vo flotile.
            Vies si predstavit sa s tym ecrafterom trepat kdesy na Palisadoch v BA, alebo po starom meste ? Ved to je autobus Navyse zly.

          • Ioniq
            Ioniq komentoval
            Upraviť komentár
            Ked dokazu niektore hrube krky jazdit po Starom Meste na Hummeroch, tak tento eCrafter sa tu zmesti tiez Ja nehovorim, ze to je ideal, ale ma to svoje pouzitie. Je kopec velkych firiem, ktore priplatia aj nezmyselnu ciastku v ramci spolocenskej zodpovednosti a eko nalepky. A niekde sa zacat musi, ak to ma byt cesta k rozsireniu e-dodavok, preco nie Voltiu ani nepocitajme, to je len upravca, a este k tomu aj maloseriovy, to nema vyznamnejsi potencial v globalnom meritku.

          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            Ioniq ano, Voltia zacinala ako maloseriovy upravca, ale v sucastnosti bezi vyroba 400ks pre francuzsky Chronopost.fr a to je (dufam) len zaciatok A kedze jedine el.dodavky na normalne pouzitie ma Nissan a Renault (ale male), je Voltia pre tieto firmy ideal.
            Ten ecrafter je proste odflaknute el.auto ako tu mozme vidiet v tych videach. Aby auto za 70.000 malo rapidgate a musel si teplo odvadzat otvorenymi bocnymi dvermi :-D to je vyhra....
            Prepac, nie, s tymto autom nesuhlasim a je to podla mna nezmysel na sposob dieselgate automobilky.

          • Ioniq
            Ioniq komentoval
            Upraviť komentár
            Rapidgate je dokaz odflaknutia ano... ale zase, ako som pisal vyssie, malokto ocakava, ze toto bude na rychlonabijacke. Pri Type2 nabijani rapidgate nehrozi. To auto je ekonomicky nezmysel, ale uvidis, ze sa najdu firmy, co to kupia v ramci vlastnej propagacie. Ak ma tych par firiem zaplatit nejaky prvotny vyvoj a zvysit povedomie, preco nie... elektromobility v nakladno-prepravnom segmente je v plienkach, rovnako ako bola osobna elektromobilita pred 10 rokmi. A predsa si par odvazlivcov kupilo prvotne EV, hoci takisto nedavali ekonomicky zmysel, nikam nedosli a este aj smiesne vyzerali. Tesla dava ekonomicky zmysel? Nechcem obhajovat VW. Ale robia aspon cosi. Si zober kolko vyrobcov dodaviek je na trhu, a kolko z nich sa aspon okrajovo venuje elektru. Prsty jednej ruky ti postacia, a mozno bude stacit aj ruka stolara, ktoremu usla do cirkularky Kto nic nerobi, nic nepokazi... ten kto robi aspon cosi, tomu sa smeju. Je to VW, je to parodia, a mohlo to byt nasobne lepsie. Ale budme radi, ze aspon niekto ma zaujem (aj ked nie mozno uplne uprimny).
        • Miroslav Rojko
          Senior Member
          • Nov 2016
          • 1314
          •   

          Pár téz k tomu nezmyslu a chytáku na solventné firmy, čo zasa vyprodukoval najväčší trávič európskych ľudí:

          cena najlacnejšieho Crafter 2.0TDI 21500€

          cena najlacnejšieho TDI Golf 1.6TDI 19500€ (alebo najlacnejší 2.0TDI 21650€)

          VW eCrafter - pohon aj baterka z eGolfu, inak rovnaké ako Crafter

          Tak kde je tých 30000€ rozdielu v cene medzi eGolf a eCrafter ?

          Dúfam že si to dajú správcovia vozového parku do pomeru a nenechajú sa nachytať.


          [priezvisko]@me.com

          Komentár


          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            Presne tak, 30.000€ za viac plechu? Myslia si, ze dvakrat predaju teplu vodu, ale na toto im podla mna vela ludi neskoci.

          • ICE666SVK
            ICE666SVK komentoval
            Upraviť komentár
            Tak teraz lutujem, ze som sem to video dal. Ked vidim tu vymenu nazorov. Ioniq presne pochopil to ako som to myslel. A milan84 Voltia preraba dodavka, respektive si dava prerabat tie dodavky. Co znamena, ze sa vyroby Citroen Juper naftacky a vyberie sa z neho spalovaci motor a neviem co este vsetko a da sa tam elektromotor plus do uzitkoveho priestoru, ktory sa zmensi sa da velka baterka. Ak teda uz nepresli len na prerabku Nissanu e-NV200vky. Ak mame odstranit naftove dodavky je VW e-Crafter dobry zaciatok. Keby mal baterku v podlahe od Tesly, trebarz 100kWh to uz by bolo ine kafe. Fakt je dobre, ze z tim zacal prave vyrobca dodavok. Tusim aj Mercedes eSprinter mal by ist do predaja v tomto roku. A ma mat 55kWh baterku a dojazd 150km.

          • milan84
            milan84 komentoval
            Upraviť komentár
            ICE666SVK preco by si to mal lutovat? ved praveze tu otvorene diskutujeme a ja sa velmi tesim, ze kazdy mame iny nazor. Ja to vidim ako Miro Rojko. VW okrada zakaznikov aj nadalej a smeje sa im do ksichtu. To nemozes popriet pri tej cene a technickych vlastnostiach.
            Renault a jeho elektro Master tu uz je nejaky rok ak nie viac: https://group.renault.com/en/news/bl...ero-emissions/
            Zatial som vsak nezachytil nejaku spravu o tom, kde a za kolko sa predava.
            Voltia spravila 20 tych Jumprov, uz dva roky sa venuje vyhradne prestavbam eNV200 a ako pisem, rozbieha sa to. Tie Jumpre mali sice kvoli baterii mensiu plochu, boli drahsie a mali aj spolahlivostne problemy, ale na rozdiel od tychto "modernych" vytvorov od automobiliek spravili 130km uz pred 8 rokmi a s vacsou (vymenitelna) bateriou aj 200km. A nas tu ide VW presviedcat, ze tento jeho vytvor je spicka technologie za priatelne peniaze ))) Prepac, ja tej automobilke uz neverim ani slovo.
            Vies ako dlho si napr. take DPD muselo preratavat a zistovat ci tie auta s takym dojazdom (starsie eNV200) vedia dat na nejaky okruh, ci sa im to oplati, ci sa to niekedy vrati atd...
            A teraz si predstav, ze im pride zastupca VW hovorit, ze si maju kupit 5 ecrafterov, kazdy po 70.000€ a spravia 80-100km. Dalej asi nemusism pisat

          • Ioniq
            Ioniq komentoval
            Upraviť komentár
            Zase pozor, snad neveris, ze pri VW je oficialna cena ta, za ktoru sa to auto kupi. Ak si sa niekedy aspon okrajovo zaujimal o flotilove (fleet) sluzby, tak vies, ze VW je v tomto segmente doma. A nie pre srandu kralikov dominuje v Europe vo fleet segmente prave VW Group.

            Realna cena, za ktoru sa tento eCrafter dostane do velkej firmy bude na urovni cca 35-40tis € bez dane. A stavim svoj dom aj auto, ze bude par skutocne velkych klientov, ktori dostanu par kusov uplne gratis, vymenou za nakup dalsich 80 kusov naftovych Crafterov a niekolko desiatok osobnych aut pre potreby manazmentu a zamestnancov. Zmluva na komplexnu starostlivost o vozovy park na niekolko rokov je samozrejmostou. Podmienkou bude nejaky polep dodavky o eko pohone a nulovych emisiach. Reklama pre VW aj pre klienta, win-win...

          • Miroslav Rojko
            Miroslav Rojko komentoval
            Upraviť komentár
            Ioniq ja som sa o fleet služby zaujímal a pri predraženom holátku eUp bola zľava 3%, takže to stále bolo o ničom. Žeby z eCraftera dali polovicu, to pochybujem. Iné podmienky majú spaľováky a iné EV. Aj u Hyundai máš fleetky u spaľovacích sedanov pomaly trojnásobné ako u EV.

          • Ioniq
            Ioniq komentoval
            Upraviť komentár
            Up! ani eUp! nepatria do fleetoveho portfolia. Da sa tam jednat individualne, ale tam nepochodis. Aj Polo je znacne obmedzene. Skus Golf, Passat, Caddy alebo Crafter a uvidis zaujimavejsie cisla, pri ktorych su zrazu oficialne cenniky smiesne. Tiez zalezi od poctu objednanych kusov, tvojej historie a pripadneho buduceho potencialu. Ked prides ako novy klient, ze chces 20 kusov aut, tak dostanes symbolicku zlavu. Skus sa predstavit ako DHL a ze mas zaujem o 100 Crafterov, uvidis zazrak

          • Teq
            Teq komentoval
            Upraviť komentár
            Tesla podpisala spolupracu s medcedesom, mozno uvidime Tesla-powered Sprinter dodavky s 75 a viac kWh bateriami. To by bolo zaujmavejsie, keby este mohli aj nabijat na superchargeroch tak bezkonkurencne.

          • Ioniq
            Ioniq komentoval
            Upraviť komentár
            SC si Tesla asi neda... ale dobry tah od Mercedesu. Po tom nepodarku EQC asi zistili, ze je jednoduchsie zobrat technologiu od tych, co ju maju, ako sypat peniaze do vyvoja niecoho, co uz existuje Zacat s dodavkou je sice trosku zvlastne, ale preco nie, je tam velka diera na trhu Vzdy som snival o sobasi Tesly s niekym schopnym. Tesla by dodala technologiu, a Mercedes interier a vyrobu. Kiezby sa inspirovalo viac automobiliek...

          • Teq
            Teq komentoval
            Upraviť komentár
            Ioniq v tej dodavke je umysel vzajomny, Tesla pouziva fosilne sprintery na mobilny servis a chcela by ich elektrifikovat

          • Daliborko
            Daliborko komentoval
            Upraviť komentár
            Keď som pred 2 rokmi vyberal EV, tak som bol aj v BMW. Nakonfigurovali sme i3, cena sa vyšplhala ďaleko cez 40 000 € a keď prišlo na tému ,,zľava", tak mi povedal, že na EV nemôžu dávať zľavu. Žiadnu. Ani 1 %. Ani fleet. Nič. A vraj mám byť ešte rád, lebo kebyže chcem i8, tak potrebujem aj výpis z registra trestov (Možno to bolo len nesprávnym dealerom, neviem, iných som už neskúšal)
            Tak som znechutený odišiel, ale dnes som šťastný, že jazdím na Ioniq-u . Hoci som si naňho musel trošku počkať I3-ku mi sľuboval do 6 týždňov od vytvorenia konfigurácie.
        • milan84
          Senior Member
          • Jun 2015
          • 853
          •   

          fleet zlavy samozrejme ponukaju aj ini vyrobcovia, konkretne aj Nissan. I ked odkedy sa tvaria ze nestihaju vyrabat eNV200 s vacsou bateriou, islo aj to vyrazne dolu. Co som pocul, tak pri Leafe II detto.
          Vcera som sa bavil s mojim kontaktom - predajcom NIssanu a ten je chudak sklesly a frustrovany, co nissan stvara so stagnovanim vyvoja, nezmyselnou cenou za leaf e+ i celkovo za podporu nissanu voci predajcom. Akoby ich elektro auta prestali zaujimat.
          Tak sme dosli k nazoru, ze nissan sa jednoznacne zacal spoliehat na vybudovane meno LEAF, jeho predaje idu aj same, co by sa snazil v comkolvek... obrovska skoda.

          Komentár


          • Teq
            Teq komentoval
            Upraviť komentár
            presne tak...pritom by stacil drbnuty vzduchom chladeny system a CCS port...velka skoda inak velmi dobreho auta

          • Miroslav Rojko
            Miroslav Rojko komentoval
            Upraviť komentár
            Ja viem, ked som sa v decembri informoval, fleet zlava isla na stvrtinu a pre fyzicke osoby nula - ziadna zlava. Ale co sa cudujete, ked robia na niekolkomesacnu cakacku.
        • ICE666SVK
          Senior Member
          • Jul 2014
          • 1997

          Nabijanie v Norsku je v NOK/min. Bjorn porovnaval dve spolocnosti Fotrum charge & drvie a Grønn Kontakt, ale v Norsku ich je viac. Ostatne mozno niekedy nabuduce.
           

          Komentár


          • Teq
            Teq komentoval
            Upraviť komentár
            no jo, krajina kde maju ludia 3-4x viac penazi a nabijanie maju lacnejsie ako na Slovensku, plus to pokritie...
        • ICE666SVK
          Senior Member
          • Jul 2014
          • 1997

          28.2.2019 vidal video Bjorn ale neviem kedy ho natocil a ukazal ako to vypada z TM3kou na SC. Napojil TM3ku na SC ked na ten isty stojan bola napojena TMSka, ktora sa nabijala. Samozrejme, ze chcel vediet co sa udeje. Nabijanie neslo. Potom sa uz napojil normalne sam a nabijanie islo. Aj ukazal rychlost nabijania. Na zaciatku ukazuje ako sa v TM3 zobrazuju SC s CCS a ukazal aj celu Europu. Bola tam aj Praha, ale Bratislava ani Sielnica tam nebola.
           

          Komentár

          • ICE666SVK
            Senior Member
            • Jul 2014
            • 1997

            TM3 a nabijanie SC v 2 vs 175kW rychlonabijacka timelapse
             

            Komentár

            • ICE666SVK
              Senior Member
              • Jul 2014
              • 1997

              Test spotreby EV: Jaguar I-Pace, TMX 100D, Audi e-tron
               

              Komentár


              • juks
                juks komentoval
                Upraviť komentár
                Tentokrat musim Bjorna pochvalit, dobry test... mozno preto, ze sa krotil pri tych dvoch.

              • ICE666SVK
                ICE666SVK komentoval
                Upraviť komentár
                Neviem ci by nebolo lepsie testnut Jaguar I-Pace s TMS. Lebo povazovat Jaguar I-Pace za SUV podla mna nieje OK.

              • Ioniq
                Ioniq komentoval
                Upraviť komentár
                Ma stale blizsie k SUV ako k TMS. Porovnanie s TMS by bolo uz uplne mimo, to je sedan. Po spravnosti je to skor taky crossover a mohol by sa porovnavat s Konou alebo e-Nirom, ale to su zase o triedu az dve mensie auta. Jedini priami konkurenti iPace su e-Tron, ktory je vsak o cosi vacsi, a este Mercedes EQC, ktory este velmi nebeha. Nemas moc s cim porovnavat Aj porovnanie s TMX je trosku mimo, ale TMX to zvladla s hrdostou aj napriek vacsim rozmerom.

              • Jiri GrandPa
                Jiri GrandPa komentoval
                Upraviť komentár
                Kua kua. Ten e-trón vychádza lepšie a lepšie. No uvidíme keď to dostaneme do ruky. Obávam sa že moja žena už sa k Fiatke nevráti.

              • juks
                juks komentoval
                Upraviť komentár
                Jiri GrandPa nic v zlom, ale ked si e-tron-u dal ten dlzen na a, tak mi z toho vyslo elektricke kreslo :-)

              • Jiri GrandPa
                Jiri GrandPa komentoval
                Upraviť komentár
                Elektromobilistom až sa hrob

              • jux
                jux komentoval
                Upraviť komentár
                POZOR CIERNY HUMOR !!!
                Ze este nejakemu petrolheadovskemu karikaturistovi nenapadlo nakreslit kreslenu karikaturu s vodicom elektromobilu sediacim za volantom na sedadle v tvate elektrickeho kresla s bleskami okolo hlavy.

              • Ioniq
                Ioniq komentoval
                Upraviť komentár
                Posledne su v kurzu zatial len horiace elektromobily, t.j. stredovek, cirkevne perzekucie a upalovanie na hraniciach Kreslo este len pride, treba pockat
            • juks
              Member
              • May 2018
              • 53
              •      

              Bjorn konecne dostal cervenu P100DL v ramci referral programu. Okrem reklamy na auto s ktorym nebude vobec jazdit, len pocka na kupca, kompletne porozpraval podrobnosti ako dostal X-ko, ako mal toto Sko dostat v tom istom roku a poziadal teslu o pocun terminu kvoli enormnym daniam v Norsku. Potom o rok neskor oznamil, ze uz ho chce, dodanie sa natahovalo a auto dostal az teraz. No teraz dostal najnovsiu verziu, samozrejme s vsetkymi ficurinami. Hovoril, ze rad by si novu S-ku nechal, lebo okrem ineho uz nepotrbuje tahat prives, no nevychadza mu to financne, lebo za staru Xku, ktora je uz poriadne zodrata, by po zlacneni tesiel nedostal bohvieco. Preto toto darovane auto preda ako uplne nove. Potom planuje kupit manzelke mensie EV.
              Zaujalo ma, ked povedal, ze k autu dostal nove UMC... Neukazal ho, ani nic o nom nepovedal.... neznamena to nahodou, ze aj k novym EU S a X-kam dodavaju uz tiez len ten novy jednofazovy UMC ako k EU 3-kam?
               

              Komentár


              • juks
                juks komentoval
                Upraviť komentár
                Podla tvaru obalu UMC to skutocne vyzera tak, ze dostal k S-ku jednofazovy UMC, ktory sa dodava k TM3.

              • jux
                jux komentoval
                Upraviť komentár
                Ze by zacali v EU dodavat aj k S a X ten debilny jednofazovy UMC? Dalsi fail tesly pri snahe za kazdu cenu znizovat naklady?

              • Ioniq
                Ioniq komentoval
                Upraviť komentár
                Realne, kolko vedia usetrit pri dodavkach lacnejsieho kabla? Pri tych poctoch predanych Tesiel?

              • juks
                juks komentoval
                Upraviť komentár
                Je to smutne, takto sa Tesla zaradila k ostatnym vyrobcom EV, co dodavaju k autu este slabsie nabijacie kable cca 10A/230V alebo uplne ziadne...
                Takto tesla vyraba pre cely svet len jednu elektroniku UMC a pridava len koncovky a adaptery podla potreby daneho trhu. Mozno mali aj problemy s homologizaciou trojfazoveho UMC na jednotlivych trhoch - mozno aj z dovodu rozneho zemnenia. Takze takto urcite nieco usetria. No zaroven nase.u tych co ich predtym chvalili, ze davaju k autu ako jedini poriadny 3F nabiajci kabel. Aspon ze nabijacka v aute ostala trojfazova, aj ked neviem ci uz korektne funguje v EU verziach TM3.

              • Jiri GrandPa
                Jiri GrandPa komentoval
                Upraviť komentár
                Teraz som to detailne pozeral a hladal, kde jux videl tvar, aha on myslel obal, ale Bjorn ukazuje kokpit a nabija s tym - jednofazovo na 20A (7:10) . OMG.

              • Miroslav Rojko
                Miroslav Rojko komentoval
                Upraviť komentár
                K ostatným nie, k niektorým ktorí dodávajú 10A. Hyundai ku Kone dáva 12 A a tým mi ide nabíjať všetko (predtým Ioniq nešiel ale to malo riešenie). Takže nemajú 10A strop pre nejakú legislatívu a je to len rozhodnutie výrobci, že dá taký slabý UMC.

              • juks
                juks komentoval
                Upraviť komentár
                Miro preto som napisa cca 10A, aby sa tam zmestili vsetky, nenapisal som 10A strop :-),
                Ked sa chces natahovat kto ma vecsi, tak tesla ma na shuko 13A :-)))
                Jirko - ano myslel som tvar obalu... A dobre, ze si to potvrdil tym, ze si to videl na displeji - to som si nevsimol. Len ma udivuje, ze Elonovi za to v clankoch malo nadavaju. Asi preto, lebo sa to tyka EU a novinari len kopiruju clanky z US, kde ich trojfaz nezaujima.

              • Jiri GrandPa
                Jiri GrandPa komentoval
                Upraviť komentár
                Na druhej strane teraz davaju Typ2 kabel co predtym nebolo. A 3fazovy sa da kupit hocikde. Ako pises, podstatne je ze nabijacka v aute je 3 fazova.

              • juks
                juks komentoval
                Upraviť komentár
                Typ2 kabel davali uz minuly rok, kamarat ho dostal k autu v septembri 2018
                Samozrejme dostal aj 3f UMC ako my. Jasne, ze nabijacka je dolezitejsia.
                Inak - povedali, ze mi posielaju tesla wallbox - ten cierny podpisany Elonom, co som si vybral za referral, takze nabijacich kablov mam dost. :-)

              • ICE666SVK
                ICE666SVK komentoval
                Upraviť komentár
                Ten tvar UMC to myslis to puzro v kufre co bolo na lavo a na pravo bol modry kabel? Inac mu celkom nerouzumiem, TMSko prve predal, lebo TMX vyhral cer referal program. Ono to TMSko prve malo uz tiez dost najazdene a aj TMX uz ma dost najazdene. TM3ku ktoru mal rezervovanu, tak rezervaciu zrusil. Teraz dostal TMS P100DL z dalsieho referal programu a ide ju predat hoci uz nepotrebuje tahat prives, ktory by tiez mohol predat aj TMXkou za ktoru by este co to dostal. Chce kupit manzelke EV, tak uz mohol mat TM3ku pre manzelku. On uz ma dan za TMS 2ku zaplatenu. Ale vo videu sa ukazali titulky, ze setri na dane pre 2x Tesla Roadster 2ky, ktore ma tiez cez referal program slubene. Tak jednu mohol hned strelit ked sa to zacne vyrabat a mal by po starostiach, keby uz prislo nato. A mal by TMS P100DL aj TM3ku. Tie dve Tesly roadstere 2ky mu budu na dve veci, kedze on ma rad velky priestor a v Norsku ich nevyuzije. Nejak to nedomyslel. Ale zase on vie. Inac ta TMSka P100DL ma komplet vsetko a este sa na nu vstahuje SC Free.
                Naposledy upravené ICE666SVK; 14-03-2019, 17:16.

              • milan84
                milan84 komentoval
                Upraviť komentár
                ICE666SVK ja by som nepovedal, ze to nedomyslel, ale ze uz nevie co od dobroty. Normalni ludia v jeho veku maju uz starsie deti a venuju sa im, on bluzni o dvoch najdrahsich (2miestnych) teslach do Norska. Niekde medzi prvym videom pred par rokmi a tymto co tu predvadza mu hrablo.
            • ICE666SVK
              Senior Member
              • Jul 2014
              • 1997

              elektricky snezny skuter
               

              Komentár

              • ICE666SVK
                Senior Member
                • Jul 2014
                • 1997

                Bjorn uverejnil video, kde je lod ktora priplavala do Osla v Norsku. Je tam ukazane parkovisko plne TM3 aj samotna vykladka TM3. Ten van co tam vidite zvaza soferov do lode a oni potom vykladaju TM3ku z lode. Je tam vidiet aj kamiony na ktore sa nakladaju Tesly. Kto je nasraty a (vie anglicky) na situaciu v CR a SR a nato ze musite cakat a nemozete konfigurovat, hoci ste si rezerovali auto a vystali radu pred predajnou, tak tu je pristor kde by ste to mohli napisat ale slusne. On nema sancu vediet ako to je u nas a ze sa nedodrziava poradnovnik. Ked vas bude vela, mozno to padne na urodnu podu.
                 

                Komentár

                Pracuje...
                X