Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

aktuálne ovzdušie

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1542
    •   

    aktuálne ovzdušie

    Pre opatrenia v súvislosti s koronavírusom sa na Slovensku zlepšila kvalita ovzdušia. Portál iMeteo píše, že výrazný pokles znečistenia ovzdušia je zaznamenaný v celej strednej a južnej Európe.
  • Wilo
    Member
    • May 2019
    • 337
    •      

    #2
    No... a ciele EU pre znizenie produkcie CO2 su naplnene. Po prehrmeni pandemie sa mozu vsetci vratit k spalovakom 😂

    Komentár


    • Marcel Pavlík
      Marcel Pavlík komentoval
      Upraviť komentár
      o co2 sa nejedná. to je iba odpútavacia akcia ako za socíka rozprávky v nedeľu ráno aby decká nechceli do kostola!
      realita je takáto:
      Oznamujeme, že 18.3.2020 a 19.3.2020 došlo na stanici Ružomberok Tatranská cesta (Mondi SCP) k prekročeniu informačného prahu pre PM10, na staniciach SHMÚ však informačný prah prekročený nebol.
      Táto hodnota nesmie byť prekročená na jednotlivej stanici viac ako 35 krát v kalendárnom roku.

      http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=oko_varovny_system

      v realite je to o obecných ***, pretože NEZAMETAJÚ CESTY.

      a toto tiež nie je na chválenie sa

      https://www.eea.europa.eu/themes/air/air-quality-index
      podľa tejto stránky sú "no data" v taliansku.
  • Taur
    Member
    • Dec 2019
    • 296
    •   

    #3
    V tv uz pred par dnami ukazovali v Benatskych kanaloch priezracnu vodu, kedze gondoly nepremavaju.To tam aspon 100 rokov nevideli.

    Komentár


    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Do Talianskych miest sa tiez vratili diviaky a na pobrezie delfiny

    • LacoJ
      LacoJ komentoval
      Upraviť komentár
      Priezračná je podľa mna len že sa neviry bahno od vĺn ktoré robia lode... skôr to ovzdušie bude lepšie natom
  • JozkoPucik
    Member
    • Aug 2018
    • 132

    #4
    Však áno, keď emisie nevieme znížiť sami musí to ísť na tvrdo. Príroda vie zaveľiť!

    Komentár

    • 1fisker
      Senior Member
      • Aug 2014
      • 1542
      •   

      #5
      Toto mi prišlo z Fiskera, bolo to v angličtine, preložené automaticky:

      "Ako vyzerá budúcnosť po COVID19? Nemôžeme predpovedať, čo sa stane, vieme, že sa zlepšila kvalita ovzdušia na našej planéte. Štúdia ukazuje v článku, ktorý uverejnil The Guardian. Štúdia odhalila, že „zlepšenie kvality ovzdušia za posledný mesiac zablokovania koronavírusu viedlo k 11 000 úmrtiam na znečistenie v Spojenom kráľovstve a inde v Európe.“ Riadenie vozidla s nulovými emisiami, ako je napríklad Fisker Ocean, podporuje zlepšenie vzduchu, ktorý dýchame. Vízia spoločnosti Fisker Inc. je „Čistá budúcnosť pre všetkých“. Dúfame, že sa k nám pripojíte v tomto úsilí a že počas tohto obdobia sú všetci zdraví a zdraví!

      Čistý vzduch v Európe počas blokovania „vedie k 11 000 úmrtiam menej“

      Štúdium účinkov obrubníkov koronavírusu tiež zistí menej astmy a predčasne narodených detí.


      Takmer prázdny A1 v severnom Londýne. Prudké poklesy cestnej premávky a priemyselných emisií viedli k 1,3 m menej pracovných dní, uvádza sa v štúdii.

      Štúdia odhalila, že zlepšenie kvality ovzdušia za posledný mesiac blokády koronavírusov viedlo k 11 000 úmrtiam na znečistenie v Spojenom kráľovstve a inde v Európe.

      Prudký pokles v cestnej premávke a priemyselných emisiách spôsobil podľa Centra pre výskum energie a čistého vzduchu tiež 1,3-krát menej pracovných dní, 6 000 menej detí s rozvojom astmy, 1 900 neplánovaných návštev v pohotovostných miestnostiach a 600 menej predčasných pôrodov.

      Kým pandémia pokračuje v hroznom mýte - viac ako 220 000 úmrtí na celom svete od začiatku roka - autori správy hovoria, že odpoveď priniesla pohľad na čistejšie a zdravšie prostredie, ktoré je možné, ak sa svet posunie od znečisťovania. priemysel fosílnych palív.

      V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka úroveň oxidu dusičitého klesla o 40%, zatiaľ čo malé častice - známe ako PM2,5 - klesli o 10%, čo znamená, že ľudia bez Covid-19 môžu ľahšie dýchať. Tieto dve formy znečistenia, ktoré oslabujú srdce a dýchacie cesty, sú spolu v Európe zvyčajne zodpovedné za približne 470 000 úmrtí každý rok."

      Komentár


      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Všetko je to o ľudoch. Vidíme to teraz, stačí byť doma a len kupovať a vytvárať potraviny a všetko bude OK. Samozrejme na to ti povedia ľudia, že to je nuda a to nie je život. Správna cesta je niekde medzi, teda obmedziť to zbytočné plytvanie, ale zas nie až na úplne nulovú úroveň.

        Mne osobne bolo krásne. Máme záhradu, pestujeme si vlastné veci, co určite miery vieme byť sebestačný, deti sme učili doma, chodili sme do prírody, hrali sa na záhrade atď. Nič nám nechýbalo. Vodu máme vlastnú, elektriku z fotovoltaiky (aspoň teda 10 mesiacov z roka, takže my sme na tom dobre. Samozrejme miliardy ľudí z bytoviek to tak nemajú, možno je čas sa zamyslieť, prečo.

        Dá sa to aj ináč, ale cesta, ktorou ideme teraz nevedie do ničoho dobrého. Určite by to chcelo zmenu.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        1fisker To si radsej mohol v anglictine to sem dat. Kto chce si prelozi v googli.
        Ak si spravne domyslam povodny zmysel toho smiesneho prekladu, tak chcu povedat ze covid zatial zachranil viac zivotov ako zobral? Ze covid nas zbavuje starych a chorych a zachranuje deti od astmy a predcasnych porodov? Ak covid zabije v EU tento rok 470tis ludi,tak statisticky budeme na nule a sa vlastne nic nestalo? Ak menej tak sme vyhrali usetrene zivoty z umrti zo znecistenia?

      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        1fisker - daj prosim link na tu štúdiu. Vďaka.

      • 1fisker
        1fisker komentoval
        Upraviť komentár
        Does the future look like after COVID19? We cannot predict what will happen, what we do know is that our planet's air quality has improved. A study shows in an article posted by The Guardian 'The improvement in air quality over the past month of the coronavirus lockdown has led to 11,000 fewer deaths from pollution in the UK and elsewhere in Europe, a study has revealed.' Driving zero-emissions vehicle such as the Fisker Ocean supports the improvement of the air we breathe. Fisker Inc.'s vision is 'A Clean Future for All'. We hope you join us in these efforts and that everyone is well and healthy during this time!

        mission + vision surfboard
        Clean air in Europe during lockdown ‘leads to 11,000 fewer deaths’

        Study into effects of coronavirus curbs also finds less asthma and preterm births.


        A near-empty A1 in north London. Sharp falls in road traffic and industrial emissions led to 1.3m fewer days of work absence, the study said.

        The improvement in air quality over the past month of the coronavirus lockdown has led to 11,000 fewer deaths from pollution in the UK and elsewhere in Europe, a study has revealed.

        Sharp falls in road traffic and industrial emissions have also resulted in 1.3m fewer days of work absence, 6,000 fewer children developing asthma, 1,900 avoided emergency room visits and 600 fewer preterm births, according to the Centre for Research on Energy and Clean Air.

        While the pandemic continues to take a terrible toll – more than 220,000 deaths worldwide since the start of the year – the authors of the report say the response has offered a glimpse of the cleaner, healthier environment that is possible if the world shifts away from polluting fossil fuel industries.

        Compared with the same period last year, levels of nitrogen dioxide have fallen by 40% while tiny particulate matter – known as PM2.5 – is down 10%, which means that people without Covid-19 can breathe easier. These two forms of pollution, which weaken the heart and respiratory system, are together normally responsible for about 470,000 deaths in Europe each year.



        The Fisker Team wishes everyone a healthy and happy weekend!

      • ToMiLeaf
        ToMiLeaf komentoval
        Upraviť komentár
        Na margo životného prostredia a COVIDu ma dostala pred pár dňami rozhlasová informácia v tom zmysle, že aktuálna znížená produkcia svetovej ekonomiky a s tým spojené menšie drancovanie prírody by musela trvať ešte aspoň 50 rokov aby sa to znateľne prejavilo na kvalite životného prostredia. Keď si vezmem, že stoja veľké "dymiace" fabriky a aj tak by to trvalo 50 rokov ich státia aby sa tu dačo zmenilo, tak skutočnosť, že mi za autom neostávajú COx a NOx sa už nezdá byť tak WAU

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        ToMiLeaf Z kvapiek je more.

      • Marcel Pavlík
        Marcel Pavlík komentoval
        Upraviť komentár
        nuž možná to platí "tamkdesi", isto nie tuná. a to žijem na okraji krajského mesta, za lotom iba pole, diaľnica a chránená krajinná oblasť biele karpaty. LENŽE - z talianska cez alpy doletí peľ liesky pred vianocami, momentálne peľ borovíc, astma sa tiež hlási (varhančeky/gajdy v prieduškách sa hlásiaň, vtáci vreštia, zveri nevadí, že ľudia nechodia do práce, ale sedia doma, a to ešte sa nezobudili všetky medvede! video z dubnice/bojnice
        https://drive.google.com/file/d/1RMk...ew?usp=sharing
    • ToMiLeaf
      Member
      • Jul 2019
      • 38
      •   

      #6
      Porovnanie NO2 marec 2019 a marec 2020 na Slovensku Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	0.jpg
Videní:	209
Veľkosť:163,3 KB
ID:	54688

      Komentár


      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        heh tá Bratislava si nedá pokoj

      • ToMiLeaf
        ToMiLeaf komentoval
        Upraviť komentár
        Mňa zasa zaráža SZ Slovenska a ten bordel z Ostravska, čo sem vietor fúka.
    • mozeg
      Member
      • Dec 2015
      • 439
      •   

      #7
      Pridam zopar infografik z airfora ktore sa uskutocnilo v Bratislave na konci minuleho roka.

      ZDROJ infografik: https://ec.europa.eu/info/events/eu-...2019-nov-28_en

      Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	CleanAirHealth.JPG
Videní:	399
Veľkosť:104,0 KB
ID:	54694 Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	Clean Air Cities.JPG
Videní:	378
Veľkosť:123,1 KB
ID:	54695

      Komentár

      • dzodzo
        Member
        • Oct 2016
        • 104

        #8
        Pôvodne zverejnené od JozkoPucik Pozrieť príspevky
        Samozrejme miliardy ľudí z bytoviek to tak nemajú, možno je čas sa zamyslieť, prečo.
        no lebo je rozdiel ked 48 domacnosti zaberie 1 panelakom rozlohu 1200m2 alebo 48 domacnosti zaberie 48 domami plochu 4800m2, ak by sme pocitali nejake mensie domy na 100m2 pozemku ako sa teraz stavaju tie vyasfaltovane hruzy satelitne mestecka okolo bratislavy, napr. rovinka a spol ... a v panelaku je problem, aby sa co len jeden vchod dohodol ci si objednaju upratovaciu sluzbu za 5 alebo 7 eur, nie este aby sa cely panelak dohodol ze chcu hybridnu FVE za tisice eur

        Komentár


        • JozkoPucik
          JozkoPucik komentoval
          Upraviť komentár
          dzodzo tak je to celkovo problem “overpopulation” ja osobne som za to aby ani neboli bytovky tak ako to bolo kedysi davno, ale to uz je teraz neskoro riesit. Na Slovensku este ako tak ale zapadne krajiny su stratene. Vidno to aj teraz s tym virusom ako dobre to zvladlo mensie Slovensko a ako krajiny z velkomestami.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          JozkoPucik A kam chces pomestit tych ludi ak nie do bytoviek? Zastavas kazdy meter planety? Vsetky lesy by si vyrubal na stvebne pozemky? Ci vyhladis 2/3 ludstva? Teraz by si potreboval 2mil km2 na maly domcek pre kazdeho. 2x tolko na vacsi dom so zahradou. A ked pripocitas vsetky cesty, garaze, chodniky, siete atd k tym vsetkym domom, pochybujem zeby to bola ekologicka vyhra pre planetu.
          Naposledy upravené Taur; 21-05-2020, 16:55.

        • 1fisker
          1fisker komentoval
          Upraviť komentár
          ........................."aby ani neboli bytovky tak ako to bolo kedysi davno"............................
          Tp kto tu napísal takú sprostosť? Už som dávno nič podobné nečítal.

        • JozkoPucik
          JozkoPucik komentoval
          Upraviť komentár
          Zmenšíme populáciu, tá je problém. Slovensko aj ostatné štáty EU vymierajú, to je aktuálne tak. Mnohý už nemajú deti a keď tak jedno, max dve a to nestačí na rast populácie. Populácia rastie len v menej rozvynutých krajinách. EU ako taká vymiera. Trend dnes je sťahovať sa do dedín a stavať domy. Časom, keby sem neprúdili imigranti by sme mali oveľa menej ľudí a preto by sme nepotrebovali bytovky.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          JozkoPucik Populacny rast nezastavis.
          1. Imigranti budu vzdy
          2. Nasinci tiez ak budu podmienky, tak sa zas budu roznmnozovat. Teraz sa nemnozia, lebo sa nechcu tlacit v malych bytoch. Ked kazdemu das domcek so zahradou, tak preco by par nemal 2-3 deti. Ale v 1-2izbaku tri deti nechce nikto. A ine si mlady par nemoze dovolit. Uz ten kumbal im zhltne polovicu prijmov na hypoteku do smrti.
          Viacdetny su ti co na to maju, alebo nezodpovedny, ktory potom zivoria.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          JozkoPucik A podla tvojej filozofie zrusis dochodky, ci to poriesi dan z robotov? Lebo ked sa tak vytesujes zo znizenia populacie, tak nebude toho kto by vyrobil na tvoj dochodok.

        • JozkoPucik
          JozkoPucik komentoval
          Upraviť komentár
          Tak je veľa možností, sú radové výstavby a podobne. Dnes sú moderné práveže veľmi malé bungalovy, ktoré su skoro ako byt, len vlastné kúrenie atď. Ľudia ušetria na nákladoch, žiadne kotoľne, družstvá na správu a podobne. V takých domoch by to hádam nechceli mať 2-3 deti. Čo sa týka dôchodku tak to je problém už aj tak. Celý systém je naprd, už teraz sa musia požičiavať peniaze každý rok aby bolo na dôchodky. Žiaľ musíme zmeniť celý systém, ľudstvo doteraz nevymyslelo systém, ktorý by sa s týmto popasoval, lebo všetko to bolo vymyslené dávno keď bolo menej ľudí.

        • Marcel Pavlík
          Marcel Pavlík komentoval
          Upraviť komentár
          ako prezradil starý rabín na smrteľnej posteli svojim synom: "všetko je INAK!" ako to bolo v minulosti? bohatí mali paláce, stredná vrstva domy a chudoba chatrče. odvtedy sa nič nezmenilo. nespomeniem si nanázov knihy dvoch architektov, ktorí svoje poznatky a rady zhrnuli do knihy veľkého formátu, tam na dvojstrane načrtli schémučo všetko (vlastné) potrebuje bývanie od jednoizbového domčúrika po zámok. a spomeniem - keď socík straácal dych, dozvedelisme sa, že násťposchodovým panelákom neušetríme miesto, pretože potrebuje rovnakú obslužnúplochu ako "domčeky" (nie viacbytové rodinné domy stavané v tých časoch).
          a počet detí v rodine sa mení v čase.otec pochádzal z mnohopočetnej rodiny a všetci jeho súrodenci mali iba po jednom dieťati. aby mu vedeli dať to, čo im chýbalo.
      Pracuje...
      X