Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Nova verzia ransom ware TeslaCrypt

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • denial
    Member
    • Jun 2014
    • 322

    Nova verzia ransom ware TeslaCrypt

    Nova verzia ransomware TeslaCrypt

    http://www.scmagazineuk.com/cyber-cr...rticle/426489/

    jeden z viacerych skodlivych programov, ktory vam nenapadne zasifruje data na disku v pocitaci a potom ziada vykupne za odsifrovanie ... davam to sem cisto len kvoli menu

    Zakladom obrany je mat pravidelne aktualizovany operacny system (security updates) aj browser/prehliadac aj pluginy (predovsetkym Adobe Flash Player - pripadne tento rovno odinstalovat, aj ked s tym co je vstavany vo Windowse 8.x v IE sa to neda lahko a v Chrome je tiez zabudovany) a neklikat na nezname kadejake linky/stranky a robit si zalohy dolezitych dokumentov/suborov na iny disk/sifrovany cloud.
    Vcera mi brat hovoril, ze sa snazi obnovit 130 GB fotografii pre nejakeho chlapika, ktory si preinstaloval Windows, systemom, ze naformatoval cely disk a zabudol, ze tam ma VELA fotiek, o ktore urcite nechce prist - samozrejme zaloha ziadna nikde. Obnova po mesiaci od naformatovania ... neuspesna, kedze data uz boli davno prepisane.

    Co som sa docital, tak jeden z najlepsich programov na obranu by mal byt https://www.malwarebytes.org/antiexploit/
    Je tam aj free verzia, ktoru pouzivam, zatial mi este nic nenasla.
    Maju aj dobry blog aj s RSSkom https://blog.malwarebytes.org/
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    #2
    No a zabudol si na dobry plateny pravidelne aktualizovany antivirak.

    Komentár

    • denial
      Member
      • Jun 2014
      • 322

      #3
      tak ... pre uzivatela, ktory stahuje kadeco (warez, cracky), otvara ktovie ake nezname stranky a klika na kadejake pochybne linky je vhodny. znama pouzivala microsoft security essentials (hej, to je ten zadarmo, ale su aj kvalitne for free) a zavirila sa. ja roky ziadny nepouzivam a nie som zavireny (obcas si pustim full scan cez nejaku portable verziu, napr. eset online scanner, ale virus nenajde). ked mam nejaky podozrivy/nedoveryhodny subor, rucne si ho overim na virustotal.com ktory to prebehne cez vsetky mozne antiviraky. a voci sofistikovanemu odpocuvaciemu softwaru (napr. nedavno kauza hacking team), nepomoze ziadny antivirak. a aj v platenom esete boli nedavno odhalene viacere kriticke diery. tie diery existuju v kazdom programe ... a na ktory sa hackeri sustredia, tam ich aj najdu. takze sme zasa pri bezpecnostnych aktualizaciach.

      a zasa ... aj ked clovek navstevuje len zname/"bezpecne" weby, nemoze si byt nicim isty, kedze napr. web stranka kuchara jamieho olivera bola zavirena 2x po sebe ...
      Naposledy upravené denial; 22-07-2015, 09:28.

      Komentár

      • Stano Kurek
        Administrator
        • May 2014
        • 278

        #4
        Páni doporucujem Apple a to v kombinacii IMac + IPhone + IPad + ITV + IHome + IWatch a Time Capsule na automaticku zalohu a pri vytvorení domacej siete neriešite nič iné a už viac nič ine bebudete chciet. Samozrejme žiaden antivirový program nepotrebujete a Apple aktualizacie automtické a zadarmo, ok vyššia obstarávacia cena. Hovorím z vlastnej skúsenosti nakoľko to používam ako aj moje okolie a je to Vážne good. Podobne ako Tesla začala spolupracovať s Apple a to je správny smer,...

        Komentár


        • ICE666SVK
          ICE666SVK komentoval
          Upraviť komentár
          Bohuzial niektore programy pod inym OS ako WINDOWS bud vobec niesu, alebo su v obmedzenej miere a preto je pre mna windows stale to najlepsie. A porovnavam to trebarz z OS Android, alebo IOS. To su 2 OS co poznam a mam v mobile, tablete ci TV.

        • denial
          denial komentoval
          Upraviť komentár
          malware existuje aj pre OS X. menej je ho nie preto, zeby bol ten system bezpecnejsi, ale preto, ze je menej rozsireny, takze hackeri sa nan az tak nezameriavaju. urcite ako system ma svoje kvality.

          https://news.drweb.com/show/?i=9502&lng=en&c=5
          https://blog.malwarebytes.org/mac/20...found-in-os-x/

        • Vrso
          Vrso komentoval
          Upraviť komentár
          Vyrazne menej problemov na OS X je preto, ze je postaveny na unixovej platforme. Presnejsie na freeBSD alebo openBSD. Ak sa aj niekde objavi nejaka diera, je zvycajne v niektorej aplikacii. Nie priamo v OS X. OS X je zaroven postaveny na mieru pre presne definovany a znamy hardware a jeho kombinacie, kedze je to vlastny OS Apple. Oproti tomu starozitny a deravy Windowse musi byt giganticke monstrum, ktore pokryva cele spektrum zmyselneho aj nezmyselneho zeleza, ktore vo svete existuje.

          Ja pouzivam uplne rovnaku zostavu zariadeni, ako popisal Stano Kurek . U Apple nepovazujem za najpodstatnejsiu vyhodu bezpecnost a jednoduchost jednotlivych zariadeni. To je samozrejme. Pre mna je to jednoznacne pohlad na iVeci ako na celok, specialny ekosystem, v ktorom sa vedia zariadenia medzi sebou velmi pekne rozpravat a zdielat takmer vsetko. U Apple sme uz v dobe, ked zelezo nie je dolezite. Prosto je. Dolezite su data. Tolko moj prispevok, aj ked oneskoreny

        • Richard Labaš
          Richard Labaš komentoval
          Upraviť komentár
          ja by som povedal že je bezpečnejší aj blbuvzdornosťou voči používateľovi - štandardne nedovolí inštalovať nič, čo nie je podpísané Applom. Až pokročilí useri si to vedia povoliť, aby mohli inštalovať hocičo. Takýmto spôsobom sa ale zabráni 99% vírusom. napríklad iOS je značne rozšírení a aj tak nie sú vírusy - prečo? Lebo aplikácie sa inštalujú len cez appstore, čiže spraviť masovo rozšíriteľný vírus je značne ťažšie.

          Navyše, keďže Apple nepredáva OS, ale dáva zadarmo ku HW, tak väčšina používateľov aktualizuje softvér. Pri MS piráti často vypínajú všetku komunikáciu s Microsoftom, aby sa neprišlo na to, že je pirátený. To samozrejme znižuje bezpečnosť.

          Okrem toho, keď aj vznikol populárny vírus, Apple im ukázal, že takéto veci nestrpia. Okamžite chybu opravili a aktívne tlačili aktualizáciu na počítače, ktorá okrem opravy chyby vymazala vírus. Stále, keď vyšla nová verzia vírusu, prišla nová aktualizácia a za chvíľku bola na väčšine postihnutých počítačov. Windows takou silou netlačí aktualizácie, čiže vírusom sa celkom darí. Jediný úspešný vírus na Macu skončil za zopár týždňov.

          je ale pravda, že v biznis sfére sú Microsoft-only aplikácie problém pre Mac používateľov. Pre súkromné použitie má takmer všetko aj Mac verziu alebo slušnú alternatívu.
      • Dranek
        Junior Member
        • Nov 2015
        • 1

        #5
        len zbaviť Teslacrypt.. a teraz je to http://nabzsoftware.com/types-of-threats/omniboxes ako ho odstrániť zadarmo?

        Komentár

        • Brnovec
          Junior Member
          • Feb 2016
          • 1

          #6
          Najnovšia verzia

          http://sureshotsoftware.com/guides/teslacrypt-mp3/
          Since .mp3 file virus (aka TeslaCrypt 3.0) is another ransomware that is on the rise these days, get guidance on removing it and mitigating the bad effects.

          Komentár

          • jogi1234
            Banned
            • Nov 2017
            • 2

            #7
            vďaka za informácie.

            Komentár

            • jogi1234
              Banned
              • Nov 2017
              • 2

              #8
              Postupujte podľa týchto jednoduchých pravidiel a všetko bude v ok))!
              1/ Prepnutie poskytovateľa e-mailových anti-spam nastavenia vyfiltrovať všetky potenciálne škodlivé prichádzajúce správy. Zvyšuje latku okrem predvoleného nastaveniaochrany je dôležité protiopatrenia za výkupné trójske kone.
              2/ Definovať konkrétny súbor rozšírenie obmedzenia v e-mailového systému. Uistite sa, že sú na čiernej listine príloh s týmito príponami: .js, .vbs, .docm, .hta, .exe, .cmd,.scr, a. bat. Tiež, liečiť ZIP archívy v prijatých správ s extrémnou opatrnosťou.
              Premenovať proces vssadmin.exe, aby ransomware je schopný zničiť všetky tieňové kópie zväzku súborov na jeden výstrel.
              3/ Udržia váš Firewall po celú dobu. Crypto ransomware môže zabrániť komunikácii sjeho C & C server. Týmto spôsobom, hrozba nebude možné získať kryptografickékľúče a zámok svoje súbory.
              4/ Zálohovať súbory pravidelne, aspoň najdôležitejšie z nich. Toto odporúčanie je samo-vysvetľujúce. Ransomware útoku nie je problém, tak dlho, ako si udržať nedotknuté kópie vašich údajov na bezpečnom mieste.
              5/ Používajte efektívne antimalware suite. Existujú nástroje zabezpečenia, ktoré identifikujú ransomware-špecifické správanie a blokovať infekcie, skôr, než môžu robiť žiadne škody.

              Komentár


              • Jiri GrandPa
                Jiri GrandPa komentoval
                Upraviť komentár
                Bacha na to, neklikajte na ten link. To vyzera ako nejake svinstvo prelozene Googlom do slovenciny.
                Admin zmaz to!!

              • g211
                g211 komentoval
                Upraviť komentár
                Juro zmaz to prosim
            • orestecarpi
              Junior Member
              • Dec 2017
              • 1

              #9
              dobré rady. ďakujem. tu je ďalší užitočný zdroj: https://soft2secure.com/knowledgebas...you-ransomware

              Komentár

              Pracuje...
              X