Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Nissan Connect EV - carwings

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • milan84
    Senior Member
    • Jun 2015
    • 853
    •   

    Nissan Connect EV - carwings

    Ahojte,
    dnes je velky den, podarilo sa mi spojazdnit na mojom Leafe aplikaciu Carwings - ovladanie niektorych funkcii auta cez telefon.
    U CZ/SK majitelov som nasiel velmi malo skusenosti so spojazdnenim a realne to ide mozno tolkym ludom, kolko mame prstov na ruke.
    Uvadzam navod, ako som to rozbehal na svojom aute, ak by sa na to tiez niekto dalsi chcel podujat.

    -auto kupene ojazdene z rakuska verzia Acenta (acenta a tekna maju carwings), od dilera, kde sa auto predavalo aj ako nove
    -po dlhom case som sa dopatral ku kontaktu na Niimport Nissan SR - priamo technik
    -s nim zopar konzultacnych mailov s vysledkom:
    -povodny majitel nevymazal na portaly you+nissan toto vozidlo "z garaze"
    -Nissan SR nema pristup k tomu, aby to mohol urobit za povodneho majitela
    -Nissan Europe kasle mesiac na Nissan SR - dostali poziadavku ako to vymazat, nereagovali.
    -kedze som Leaf kupoval od dilera a mal som aj kompl.historiu poziadal som povodneho majitela cez AT dílera o kontaktovanie za ucelom vymazania uctu
    -do 24h to diler vybavil a ja som spravil svoju registraciu na Slovenskom you+nissan portaly s ulozenim VIN auta (dovtedy registracia neuspesna-auto pisane stale v rakusku na ineho majitela)
    -cez web som sa do portalu prihlasil, cez app. "nissan ev" vsak nie.
    -dalsi tip od pana z importu: nasledovalo odregistrovanie auta na slovensku a nova registracia cez rakusky you+nissan
    -USPECH, vizualne uz pri registraci ina verzia portalu, ktora sa podoba na vsetky tie promo z videii a fotiek, kde to funguje
    -v aplikacii zadana krajina rakusko, prihlasenie uspesne.
    -nastavenie carwings "login" a heslo, auto sa prvykrat spojilo s centralou !
    -v nemeckom jazyku funkcna aplikacia carwings

    Podla mojich skusenosti a nazoru treba teda zakladne ukony, bez ktorych to nepojde:
    -ak je auto kupovane ako nove na Slovensku, vyskusat registraciu na rakuskej stranke (ale je mozne ze to neojde - bod 3)
    -ak je auto dovoz zo zahranicia spojazdnite to iba ak povodny majitel konto vymazal, alebo ak toto pri predaji s majitelm vybavite
    -na SK tato sluzba nebola podporovana a neviem ako je to v sucastnosti. Je mozne, ze ak nebola doteraz registracia v podporovanej krajine, nepojde to ani tak. Ja sa tvarim, ze sa len zmenil majitel v rakusku, preto aj musim fungovat pod demeckou mutaciou programu.

    Bol by som rad, keby to niekto dalsi vyskusal, hlavne Leaf 2 registrovany na Slovensku. Moznost sledovania stavu nabitia a predhrevu kabiny v zime je parada.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    #2
    Na Slovensku služba fungovala určite v roku 2017 (kedy som kúpil Leafa 30kWh) a postup je rovnaký aj pri prevode práv. Takisto na novom Leaf-e funguje, nie je to nič čo by mali len Rakúšania alebo ty. Používam to odkedy som používal Leaf-ov.

    Naposledy som prevádzal jedného Leafa 2 40kWh v auguste a musel som vymazať môj účet, lebo ani po mesiaci novému majiteľovi to nevedeli spraviť, takže postup prevodu potvrdzujem.

    Dokonca ak máte viac Leaf-ov, nestačí vymazať vozidlo z účtu ale musíte vymazať celý účet a potom znova založiť a pridať autá (okrem toho čo ste predali). Nie je to postup hodný IT techniky tohto desaťročia, ale to pri téme Nissan a infotainment som zvyknutý.
    Naposledy upravené Miroslav Rojko; 01-12-2018, 07:25.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      Takze tebe to islo spustit oficialne an Slovensku ako prvemu majitelovi so Slovenskou mutaciou ?
      Potom je divne, ze po "vypnuti" v rakusku sa mne toto nepodarilo a zatial som neprisiel nato, ako to spojazdnit inak ako pod rakuskou verziou.

      Mna skor prekvapuje ten pristup Europskeho Nissanu, ked krajinam je napomocny ako cloveku chripka. Na to, ze som komunikoval so Slov. zastupenim po znamosti, nepredpokladam, ze by sa na mna vykaslali oni, ale prave Europa. Stale vidno, ze sme pre vsetkych nezaujimavy a maly trh. A sekunduju tomu aj niektore uchylky, ktore nissan ma.

    • Teq
      Teq komentoval
      Upraviť komentár
      milan84 aj ked ti carwings este neslo, mal si nejaky signal na dispeli v aute? Mne len svieti ziadne spojenie, riesil som to uz Nissanom slovensko a povedali, ze s tym musim ist do servisu...na to ale vobec nemam ani chut ani cas, preto som si kupoval EV, aby som nelietal po servisoch ako handra.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Samozrejme ako píšem, kúpil som auto v 3/2017, hneď sa registroval cez You+ nissan, navštívil servis (to bude prípad Teq - cez diagnostiku zaktivovali v navigácii - prepol OFF na ON - bezplatne a trvalo to 5 minút) a išlo to. Na nových Leaf-och už je to aktivované. V starých to tiež malo byť aktivované vrámci predpredajnej prípravy auta, ale keďže to bola novinka, predajcovia na to zabúdali.
  • milan84
    Senior Member
    • Jun 2015
    • 853
    •   

    #3
    Teq Vypisovalo mi to "pripajam sa" ale nepamatam si ci to doslo az k tomu, ze ziadne spojenie alebo nie.
    Ty mas auto prihlasene v AT tak neviem ci by ti s tym vedeli pohnut aj tam, alebo je to nejak viazane na krajinu registracie.
    Je fakt to co vravi Miro, ze to treba aktivovat ak to nebolo. Este predtym ako mi importer zacal riesit zmenu bola prva info, ze budem musiet zajst s autom za technikom - zrejme prave z tohto dovodu.
    Spoj to s nejakou rocnou prehliadkou a spojazdni si to. Je fajn predhrievat kabinu v zime. Dnes som to uz vyuzil pred obchodom
    Naposledy upravené milan84; 01-12-2018, 12:05.

    Komentár

    • milan84
      Senior Member
      • Jun 2015
      • 853
      •   

      #4
      Dnes prisla oficialna odpoved, ktoru NIssan SR dostal z centraly. Moje auto nieje viditelne v y+n Slovensko Jediny sposob ako to pouzivat je zostat v rakuskej evidencii ako som uz par dni.
      Nechapem, ci to ma nissan tak biedne softwarovo spravene, alebo ako je mozne ze v dnesnej dobe je s tym taky problem.
      Na druhu stranu pocas troch dni to malo 2x nejaky vypadok, ked mi odmietalo prihlasit cez telefon k autu. O par hodin na to uz bez problemov.

      Komentár


      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Na vypadky si zvykni, to je Nissan. Pomalost stale a vypadky casto. Vacsinounto vypadne na vikend, Nissan tomriesimvzdybaz v pondelok a zrovna ked je clovek na vylete a DC nabija, tak nevie kolko ma nabite.

        Ale mohlo by byt jedno kde si, ved mobilna apka sa da prepnut do jazyka akeho chces, nie ?

      • milan84
        milan84 komentoval
        Upraviť komentár
        Miro neviem ci ta spravne chapem, ale mne to ukazuje stav nabitia aj ked frčim na DC. Dnes som sa takto bachol rano do Polusu s pomlčkami na displeji a po hodine po porade (100m odtial) som siel pre auto. Medzitym som dvakrat pozeral stav nabitia a fungovalo to.
        Prvy vypadok som mal cez vikend vecer, takze mas pravdu. A ta zavratna rychlost je tiez pravda, je tam cca 20-30s na reakciu poziadavky.
        No a prepnut som to skusal do slovenciny, ale to uz sa prihlasuje na "slovensky nissan" a neprihlasi to. Az ked znova prekliknem "AT".

        Aj tak je to ale paradna "tesla" funkcia. Ma hyundai alebo VW nieco podobne?

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Ja som to myslel tak, že keď idem raz za čas na víkend ďalej leafom, zrovna im to vypadne a neviem koľko ešte budem nabíjať, keď som od auta preč. To DC nemalo mať vo vete dôležitý význam, len doplňujúci. Lebo doma nepotrebujem pozerať stav.

      • jaron
        jaron komentoval
        Upraviť komentár
        Ahojte.
        Dobre som to pochopil ze ked si tom dam aktivovat cez servis Nissan v SK tak mi to pojde a bude fungovat aj v SK jazyku?DIk

      • milan84
        milan84 komentoval
        Upraviť komentár
        jaron pocuj bracho, lepsie citaj. Uz som ti to popisal aj v sukr. spravach, je to napisane aj tu. Mas auto z rakuska, takze na Slovensku nemame sikovnych ludi na importe, aby ti to rozbehali. Preto musi povodny majitel vymazat svoje konto, aby sa auto "uvolnilo" a ty si spravis registraciu na rakuskej stranke s nemeckou mutaciou. Fungovat to bude, ale musis sa naucit par slov po nemecky
        Ina situacia (ale neotestovana) by bola ak ta sluzba nebola aktivovana. Za sim kartu ale plati asi miestny importer, takze nevidim opat dovod aby ti to Slovaci spojazdnovali a odvolaju sa na miesto povodu.

      • jaron
        jaron komentoval
        Upraviť komentár
        OK,dakujem za upresnenie,budem za musiet nieco naucit po "rakusky".Dakujeeeem aj za trpezlivost...

      • jaron
        jaron komentoval
        Upraviť komentár
        milan84 ,prosim Ta ..Podarilo sa mi to rozbehnut na tej AT verzii stranky.Bolo tam nieco pisane pri aktivacii ze funkcia fici a je free na 5 rokov od datumu vyroby a potom sa za nu plati ak som to dobre pochopil a kedze moje kridlo ma viac, znamena to ze rakusak si ho zaplatil?

        A co sa tyka toho ovladania...by som sa rad prosim spytal ak si najdes cas..
        -Na tlacitkach na pristrojovke je tlacitko Heat +A/C.Nejak nerozumiem co to je .Head sa pusta kurenie a A/C klima sa pusta cize v lete mam mat stlacene A/C a v zime Heat?Myslel som ze to cele aj kurenie obsluhuje ta klima,treba to kazde zvlast spustit..
        -Ovladanie cez aplikaciu je zrejme nadradene rucnemu ovladaniu,asi?Ked som cakal na spustenie cez aplikaciu tak mi na displeji svietilo "ovladanie klimatizacie vypnute"...
        -Nenasiel som cez aplikaciu moznost nastavovania teploty.Zle som pozeral alebo sa este musim doucit po "rakusky"?A teraz som si porovnal DEMO screen v aplikaci v Sk verzii je tam aj teplota ale v AT verzii nieje.. Dokonca v Sk verzii je aj policko skontrolovat teplotu v kabine..
        -Da sa nastavit iba spustenie klimy a nie vypnutie to znamena ze ked mam nastavene 20 st tak vyhreje a potom sa vypne a ked klesne pod 20 tak opet spusti?
        Inak skvela aplikacia aj ked je pomala ale vzhladom na vzdialenosti musi prekonavat je to pochopitelne.
        Dakujem ..
        PS:Neviete mi prosim poradit kde by som si stiahol v pdf manual k tomu celemu systemu?SK/CZ manual v pdf k autu som si akurat nasiel na ulozto, ale aj toto by mi bodlo.Aj ten veeelky letak k tomu nabijaniu?Mam tu len haldu manualov v nemcine.Dakujeeem
        Naposledy upravené jaron; 23-06-2019, 09:53. Dôvod: doplnenie..
    • milan84
      Senior Member
      • Jun 2015
      • 853
      •   

      #5
      Jaro moje auto ma 4,5r takze uvidime co sa stane v zime, ked dovrsi 5. Na SK stranke pisu, ze nissan connect je zdarma len 3 roky. Tak neviem. Netusim ci tu ma niekto starsie auto a pouziva to. Mam to aktivovane vyse pol roka a nikto odo mna nic nechcel zaplatit
      Klimu ovladas cez AC - iba chladis, nezohrieva. Na kurenie musis klimu vypnut a dat Heat. Heat pouziva okruh klimy v zime do urcitej teploty, ked staci vykurovat funkciou tepelneho cerpadla. Pri vacsej zime zopne priame vykurovacie teleso - mozes pozorovat na grafe spotreby auta.
      Teplotu nenastavis cez appku, to vie len tesla. Auto ti spusti klimu alebo kurenie tak, ako si mal naposledy nastavenu. Pri tom zapnuti klimy mas moznost ON/OFF. takze to vies aj vypnut keby si chcel. Ale ono sa to po par minutach vypne same a tiez to nejde plnym vykonom kvoli setreniu baterie, ale obmedzi to silu ventilatora.
      Prirucku v SK jazyku som po znamosti ziskal v NIssane, ale bezne ju maju len na predaj. Skus napisat na import, ci ti vedia poskytnut PDF.
      V pripade nudze by som ti pozical moju, poslem postou ak nepojdes "okolo".

      Ktory velky letak k nabijaniu myslis? Ten zakladny navod, ktory je v obale na kabel?

      Komentár


      • jaron
        jaron komentoval
        Upraviť komentár
        Ahoj

        Aha takze kúrenie je tepelným čerpadlom a doplnené elektrickou špirálou keďže motora niet...Tak to sa potom v tuhej zime asi neoplatí moc pred-vykurovať..,aby nevymlatilo batériu...

        Ttak potom majú tu aplikáciu v AT akúsi očesanú.Ako som pisal v demo verzi SK je viac možnosti nastavenia aj ovládaní,ale asi marketingový ťah ,oblbovanie ala TESLA ...,ale vďaka bohu aj za to...co mame v ponuke...

        Je tam aj možnosť nastavenia notifikácii formou SMS ale nechápem kam pride a komu keďže nikde pri registrácii
        nepýtalo tel.cislo...??

        Manual ku autu uz mam,iba si ho vytlacim.Myslel som k navigácii ale netreba.Nie je to vlastne nic zložité ked som
        v tom tak snoril.Samozrejme velmi dakujem za pripadne požičanie...Ten plagát je vlastne nejake A4 viacjazyčnom prevedení,brasnu nemam žiadnu tak neviem...

        Dik


        SŠ.Dakujem
        Naposledy upravené jaron; 23-06-2019, 12:29. Dôvod: Doplnenie

      • milan84
        milan84 komentoval
        Upraviť komentár
        appka v AT mi napriklad neukazuje percenta, ale len cisla kolko "paliciek" je nabitych - teda tak ako prave pasiky v aute. Stiahol som si ale "neznackou" verziu aplikacie a tam su aj percenta.
        netusim nic o notifikacnych sms. tiez som nikde nedaval telefon a tak som rad, ze mi to funguje a snad aj zostane fungovat
    Pracuje...
    X