Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Navratnost elektromobilu/Model 3 oproti spalovaciemu motoru

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • majo
    Junior Member
    • Oct 2016
    • 2

    Navratnost elektromobilu/Model 3 oproti spalovaciemu motoru

    Ahojte, posledne dva tyzdne som zacal pozerat videa o tesle ako som videl Model 3 a cenu, som z toho auta na mäkko
    Aka je navratnost pri kupe elektromobilu v porovnatelnej triede? Skusal to niekto v takej teoretickej rovine prepocitat kolko km treba nabehat, aby sa vyssia investicia voci benzinovemu vratila a nakoniec v podstate zacne zarabat oproti benzinaku?
    Viem ze nadsenec take nieco neriesi, ale s praktickeho hladiska.
    Neviem ani s akym autom by sa to dalo porovnavat, alebo najlepsie s viacerymi cenovymi kategoriami kedy sa vrati (10000€,15...,20...)
    Neriesil to niekto? Na fore som nenasiel, v zahranicnych som nieco malo nasiel, ale mile a ich ceny energii a siet tesla nabijaciek zadarmo je ina ako tu... plus samozrejme moja chaba anglictina.
    Silno uvazujem, ze by som si dal rezervaciu a este pojazdil na mojom starsom auticku
    Dakujem za vase postrehy/skusenosti
  • Marcel Pavlík
    Member
    • Apr 2016
    • 138

    #2
    návratnosť? odpoviem inak - na jedného 1. mája (cca 1980?) znížila strana a vláda cenu osobných automobilov moskvič (1500?). takže "dostali 1000 (jeden tisíc) litrov benzínu (v momentálne platnej cene). už si nespomínam na spotrebu, ale bola to relatívna "dotácia". rovnako je to aj v tomto prípade.
    nik nevie, aké budú "dotácie" na elektromobily, aké budú poplatky a aké nové si vymyslia. ja môžem vyberať medzi novým autom (30tis), predvádzacím (24 tis), jazdenkou z prahy (necelých 15 tis), ... alebo z ďalša - nemecko, francia. a predať, darovať (myslel som že posledné) auto. teoreticky by som "ušetril", ale v skutočnosti nie.

    Komentár

    • curgali
      Member
      • Jul 2014
      • 310
      •   

      #3
      O akej vyššej investícii to tu píšeš?.....Nový Nissan Leaf som kúpil za 20.500 € bez DPH(v Prahe). Predtým som kúpil VW Golf 1,4 TSI tiež za 20.500 € bez DPH. A to nemal navigáciu, vyhrievaný volant, spätnú kameru. A to je priestorovo menší !! Jediná prednosť u Golfu bolo kvalitnejšie dielenské spracovanie. Je to skutočne jednička v segmente. Takže dnes už nikto nemôže argumentovať, že EV stojí viac. Ale poďme na Teslu model 3. Predpokladaná základná cena aj s DPH bude cca 40-42.000 € s DPH. Elon povedal, že bude konkurovať BMW 3. No a cena s parametrami TM3, má model BMW 330i GT za 45.954 € s DPH. A to si píš, že priestor pre pasažierov a výbavu, ako bude mať TM3, ten BMW mať nebude. Tak preboha ľudia nepíšte tu, kedy sa mi vráti vyššia investícia do EV !!!!
      Mne sa komplet celá cena za Nissan Leaf vráti za 5 rokov, naj. 250.000 km, keď budem nabíjať na bezplatných rýchlonabíjačkách. Ak budem nabíjať doma tak to bude 6 rokov. Je to ako keby mi niekto dal Golfa zadarmo a povedal budeš si po dobu 5 r. platiť benzín.
      Naposledy upravené curgali; 03-10-2016, 17:08.

      Komentár


      • Marcel Pavlík
        Marcel Pavlík komentoval
        Upraviť komentár
        treba si priznať, že musím ZAPLATIŤ VOPRED, čo je pore peňaženku vždy viac. cenu nissan leaf som zmienil - cenu v ba (šéf predaja), prahe (tekna plná výbava), nemecku, francii, možno v belgii, holandsku. musím si nechať zhotoviť prípojku, buď v garáži, buď doma (práve si robím postup, pretože budeme meniť dodávateľa, čo znamená nový kábel cca 200m + nové skrine pre elmery a istenie) odkupujeme priľahlé pozemky na vytvorenie parkovacich (u mňa nabíjacieho) miest, ...
        a AŽ POTOM samé bonusy a istoty.
        ps - osobne som bol pred pol rokom presvedčený, že mám POSLEDNÉ auto, že mi vydrží kým mi nevezmú vodičský. takže o návratnosti u mňa niet o čom, pre mňa je to iba niečo lepšie, pohodlnejšie, už nepotrebujem niekam cestovať, pretože ak niekam po rokoch prídem, nevidím zlepšenie služieb, pohodlie, aj keď u nissanu tvrdia, že budem jazdiť viac :-) mne sa to páčilo!
    • Peto02
      Member
      • Mar 2016
      • 86
      • peter83511
      •   

      #4
      Matematika je jednoducha. Mna stoji momentalne benzin 0,100 eur/km kedze som za 150.000 km minul na benzin 15.000 eur. Brat jazdi s Toyotou Prius a naklady ma 0,065 eur/km takze ma 2/3 naklady oproti mne. Ak budem nabijat Teslu zadarmo, tak budem setrit kazdy kilometer 0,100 eur a cim viac budem jazdit, tym viac budem setrit :-)
      Ak budem nabijat doma, tak budem jazdit za cca. 0,025 eur/km, takze oproti terajsim nakladom sa dostanem na 1/4. Pri najazde 150.000 km ma palivo bude stat maximalne 4.000 eur a usetrim tak 11.000 eur oproti tomu co mam teraz. To je vsak len jedna z veci preco chcem kupit elektromobil.

      Komentár

      • Stano Kurek
        Administrator
        • May 2014
        • 283

        #5
        INFO: par doplneni_TM3 v zakladnej vybave sa nebude moct nabijat uplne zadarmo podobne ako TMS, ale presne ako pisete porovnanie pomeru vykonu a ceny plus minimalny servis, prevadzkove naklady + bonus Autopilot a safety, myslim ze dobra investicia,....

        Komentár


        • ICE666SVK
          ICE666SVK komentoval
          Upraviť komentár
          No netreba zabudat, ze aktualizacie su cez internet a tie su tiez v cene ale pri inych autach to zatial tusim nieje. Vynimka je BMW i3ka ta to tusim ma tiez. Ale spalovaky musia ist trebarz pre mapy stale do servisov a stoji to vraj dost penazi.

          Celkom by ma zaujimala cena bez odomknuteho SC (bolo 2500€ tusim a ci sa to nezmeni?) aktualizacii sw aj navigacie. Samotny internet a keby zlacnela vyraznejsie aj vyroba EV. Tusim niekto v TV povedal, ze velkoseriova vyroba moze EVcka zlacniet o 30-40%. Ak teraz nemate na EV tak si odracte 30-40% z ceny auta, kolko by ste zan v buducnosti zaplatili?
      • dzodzo
        Member
        • Oct 2016
        • 104

        #6
        Dobry den, od predstavenia Tesly 3 mi v hlave vrta myslienka, ze moje dalsie auto by malo byt asi elektricke. Je to hodne vyhladovy plan tak za 5 rokov (nielen kvoli financiam, ale sucasne auto mam iba 2 roky). Vedel by mi niekto, kto to sleduje dlhsie odpovedat na niektore otazky pripadne ma nasmerovat kde mam hladat odpoved?

        1. Nerozumiem ako funguju nabijacie stanice. Videl som mapu nabijacich stanic na SK ale to su vacsinou nejake vysokokapacitne nabijacky. Zasuvku v garazi mam, v kolni mam aj nejaku 380V zasuvku. Ako dlho by mohlo trvat nabijat Teslu 3 z beznej elektrickej siete? Da sa nabijat aj 220V aj 380V?
        2. Toto je otazka, na ktoru sa najde odpoved asi az za niekolko rokov, ale aka je planovana zivotnost baterie? Je mozne, ze kupim ojazdenu Teslu, ktora bude mat staru bateriu a tym aj mensi dojazd?
        3. Ake je chovanie baterie v mrazoch? O kolko sa cca % znizi dojazd pri minusovych teplotach?
        4. Jeden z dovodov, preco by som chcel EV je aj zodpovednost voci zivotnemu prostrediu. Ma Tesla nejaky plan recyklacie starych baterii z aut?
        5. Ako je to so servisovanim? Tym ze auto nema motor a cele to spalovacie ustrojenstvo zrejme odpada kopu problemov ako sviecky, olej, deravy vyfuk a pod. Ale co napriklad podvozok? Na nasich cestach moc dlho nevydrzi. Daju sa do Tesly pouzit nejake diely z druhovyroby alebo je to kompatibilne iba s originalnym prislusenstvom? Napr. tlmice, brzdy, ramena.
        6. Planuje sa vytvorenie nejakeho servisneho centra na Slovensku alebo v Cechach? Predsalen to auto je plne elektroniky a ked sa pokazi nieco na elektronike, tak Feri z garaze to neopravi a budem musiet do autorizovaneho servisu. Najblizsi servis som nasiel v Rakusku.

        Dakujem.

        Komentár


        • Ludicrous
          Ludicrous komentoval
          Upraviť komentár
          myslim, ze ulohou akehokolvek fora je, aby si ho pripadny zaujemca o danu problematiku prestudoval a ak nenajde odpoved na svoje otazky tak sa opytal. Je tu dost myslim vysokoodbornych clankov na vsetky napisane otazky, na ktore sa neda odpovedat v prispevku. Ale mozno sa len mylim, ked si myslim, ze nie je spravne sa niekde na fore zaregistrovat a hned s fleku napisat 6 otazok...

        • Peto02
          Peto02 komentoval
          Upraviť komentár
          - ano
          - ano
          - stranka Teslu Model S a konigurator dojazdu podla podmienok
          - zrejme ano
          - nie
          - nie

        • ICE666SVK
          ICE666SVK komentoval
          Upraviť komentár
          1, Druhy nabijacich stanic: http://teslaclub.sk/forum/v%C5%A1eob...ch-stan%C3%ADc
          2, Nabijanie na beznej zasuvke TM3 ????????????
          3, https://www.tesla.com/en_EU/models scroluj dole na range per charge mozes menit rychlost, teplotu, kolesa 19" 21" zapnut klimatizaciu ci kurenie / topeni
          4, zrejme ano
          5, servis momentalne len vo Viedni, ako aj asistencna sluzba Tesly, netusim ale asi len original diely Tesla, podovozok je z titanu a ten nieco vydrzi a kedze je montovany, tak sa da lahko vymenit (chrani baterku)
          6, Ak Tesla nieco planuje, tak o tom zarito mlci. Mlci o SC (Tesla nabijacke v BA). Ale z prichodom modelu TM3 hadam bude aj showroom aj servis a ak bude tak bude aj asistencna sluzba.
      • majo
        Junior Member
        • Oct 2016
        • 2

        #7
        vdaka, ze ste sa zapojili, skoda, ze tych 35 000 je bez DPH, s tym som nejak neratal. tu navratnost by podla mna mohlo riesit vela ludi ako napr. aj ja, ze teraz zvazujem kupu auta za nejakych 10000 (civic z rodiny), samozrejme je to uplne ina trieda, ale mozu ludia zvazovat podobne, ze ide kupit nove za nejakych 15-20000 max, tak je to na zamyslenie ci nevrazit raz tolko a to auto bude uplne iny level. za 8rokov sa vrati investicia oproti toho polovicneho auta na spotrebe, ale jazdis na inej triede a po 8rokov zacne na seba auto este aj zarabat.
        ja som uz doma zacal zenu aktivne prehovarat na pozicku a ze zoberieme teslu , ale musim sa ukludnit a asi kupim toho civica a vyckam na nom dalsich 5-10rokov kym sa ceny zrazia, mne by navratnost robila hadam 400000km.
        keby to kleslo o tych 30-40%, tak to bude schodnejsie pre mna
        kolko by mohla byt havarijna poistka na to? a klasicke poistenie vam kolko vychadza na model S?
        internet do mobilu je pekne drahy, 50centov napr. pre mna na den, tesla dava aky balik k autu? na ako dlho?

        Komentár


        • ICE666SVK
          ICE666SVK komentoval
          Upraviť komentár
          Neviem aka je cena poistky, je to aj od poistovne k poistovni. Internet v Tesle je v cene vozidla a hovorilo sa o 4 rokoch, ale zatial nebol ani naznak, ze sa to zmeni teda spoplatni. A internet je v aute v celej Europe pristupny a kedze Tesla riesi upgrade v aute cez internet a aj nejake servisne zasahy cez internet, tak to tak asi aj ostane a nebude sa spoplatnovat. Ale tazko povedat. Jedna z veci ocom sa teraz spekuluje a su naznaky, ze Tesla zlacnie o urcitu sumu (asi tych 2500€) ale nebude poskytovat automaticky pristup k superchargerom (Tesla nabijacky). Ale bude moznost dokuput si pristup cez dve moznosti a to bud dozivotny a to bude asi ta suma 2500€, alebo kreditny. Teda ucet u Tesly a nakupene kredity. Pridete k nabijacke a zapojite kabel, ta si skontroluje auto a ak je dostatok kreditov, tak nabijete. Navigacia je predplatena na 7 rokov a co bude potom.... este je dost casu a zatial sa riesia ine veci.

          Ale Tesla sa da tiez kupit aj jazdena, tu na fore je sekcia, v bazaroch su tiez auta aj ked sumy mozu byt premrstene a na stranke Tesly, ked si zmenite lokaciu z other europe na nemecku ci rakusku, tak samotna tesla ma svoj bazar. Bud jazdenky od majitelov, ktory pravdepodobne vymenili starsi model za novsi alebo predvadzaciu teslu ci vystavovanu.

          https://www.tesla.com/de_AT/new
          Naposledy upravené ICE666SVK; 04-10-2016, 15:21.

        • curgali
          curgali komentoval
          Upraviť komentár
          Myslím, že pre vás bude dobré, keď si počkáte tak cca 4 r. na iný EV ako Tesla. Tesla v dohľadnej dobe nebude a ani nemá zatiaľ v pláne vyrábať autá nižšej kategórie ako TM3, čo je konkurent BMW 3, MB C, Audi A4 a pod. Ostatné automobilky síce ohlasujú výrobu áut s dojazdom cca 400 - 500 km, ale bohužiaľ neohlasujú výstavbu továrne na výrobu batérii, ktorá je nevyhnutná na hromadnú výrobu a hlavne neplánujú výstavbu Superchargerov, aby mohli ich zákazníci slobodne cestovať po EU. Z toho vyplýva, že si budete musieť nasporiť viac peňazí, alebo počkať dlhšiu dobu, až sa iné automobilky spamätajú, alebo cena ojazdenej TM3 klesne( horizont cca 6-7r.) na vaše finančné možnosti.
      Pracuje...
      X