Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bjørn Nyland Model S videá

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

     

    Komentár

    • ICE666SVK
      Senior Member
      • Jul 2014
      • 1997

      Test spotreby Jaguar I-Pace
       

      Komentár


      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Tá spotreba je príšerne veľká. Na 90 kWh baterku to 90-kou urobí niečo cez 360 km. Napadá ma, že keby dali do Ioniq-a o 50% väčšiu baterku, čo za rok dva určite urobia, keďže vývoj ide dopredu, tak predčí dojazdom týchto 90kWh mastodontov.
        Mercedes bude mať tiež prvé z rady EQ to SUV EQC, ktoré bude vzhľadom na veľkosť a výšku páliť aj trávu okolo cesty, prečo sa výrobci uchyľujú k takýmto autám ?

      • Ioniq
        Ioniq komentoval
        Upraviť komentár
        Lebo SUV moda. Je to trendy, kazdy to chce aj ked to nepotrebuje. A vyrobca by bol sprosty keby to nevyrabal, je to marzovejsia karosarska verzia, v servise si tiez vypytaju viac, rychlejsie sa opotrebuvavaju podvozkove a brzdove casti. Kona je mensie auto ako Ioniq a predsa stoji viac, aj ked na vyrobu bude lacnejsia alebo porovnatelna na aktualnom trhu je jednoduchsie predat elektricke SUV ako sedan.

      • Teq
        Teq komentoval
        Upraviť komentár
        #thirstygate
    • ICE666SVK
      Senior Member
      • Jul 2014
      • 1997

      Jaguar I-Pace prva jazda. Uverejnil to az teraz, hoci uz ma na kanaly ine videa z autom. Ked volil Anglicky jazyk, tak som tam videl aj cestinu.
       

      Komentár

      • ICE666SVK
        Senior Member
        • Jul 2014
        • 1997

        Podla tohto videa Nissan e-NV200 s 40kWh baterkou ma aktivne chladenie iba pri nabijani a auto musi byt aktivne. Ak jazdite, stojite alebo nabijate sa ked je auto vypnute, tak je tam iba pasivne chladenie.
         

        Komentár


        • Teq
          Teq komentoval
          Upraviť komentár
          pozeral som jeho livestream...tragedia...vec ktora sa da opravit SW updatom, aby bolo aktivne chladenie aktivne stale, aj pri jazdeni, aj pri nabijani, ale tipujem ze sa to nikdy nestane

        • Ioniq
          Ioniq komentoval
          Upraviť komentár
          To sa az rozum zastavuje. Ked to tam uz daju, preco to neurobia aby to aj fungovalo ked ma.

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          To sa nedá nazvať inak ako sabotáž. Keď urobia aktivne chladenie, ktore dokaze udrzat baterku do 40 stupnov a takto to obmedzia ? Ved to nema ani jedno auto takyto nezmysel - ked nabijam musim nechat nahodene a otvorene auto - musim stat pri aute alebo v aute. A zohrievanie pri rychlej jazde neriesia.
          Ja myslim, ze mame uz vela indicii, alebo aj dokazov, ze to sabotuju naschval. Chcu EV udrzat vyhradne v meste, aby im nebrali zakaznikov spomedzi dieslov na dlhe trate.

        • milan84
          milan84 komentoval
          Upraviť komentár
          presne tak Miro. Je to az do očí bijuce. Otazne je, ci sa nissan spolieha, ze to nevedomí ľud nebude riesit, alebo si uvedomuju riziko, ze toto raz moze niekto poriadne nafuknut a spravit z toho ohromnu "reklamu" v podobe staznosti, zapojit media atd... Podla mna casom by sa na to niektore zahranicne mienkotvorne medium (alebo redakcia na testy aut) mohla podujat.
          Ist do nissanu a s faktami na stôl na kameru spravit rozhovor, preco takto sabotuju vlastne vyrobky, kolko im ropne spolocnosti za to platia...

        • Ioniq
          Ioniq komentoval
          Upraviť komentár
          V USA sa myslim spojilo viacero majitelov a podali hromadnu class-action lawsuit ohladne baterie Leafu 1, ale netusim ako to dopadlo a ci to dotlacili az pred sud alebo sa to riesilo mimosudne.

        • jux
          jux komentoval
          Upraviť komentár
          Ja myslim, ze Nissanu to je jedno. Kedze elektromobilov je malo a dodavka je na trhu vlastne len jedina, teda nie je z coho vyberat - predaju vsetko aj ked je to navrhnute zle.
          Rozpraval som sa nedavno s dorucovatelom, co ma nafuknute - orerobene e-NV200 a rozvaza zasielky po BA Starom meste. Vyjadrovali velku spokojnost. Za den najazdi pri rozvazani tovaru po meste len 50 az 70 km minimalnou rychlostou, co aj v zime nie je ziaden problem aj pre 24kWh bateriu. Auto ma aj pre svoje pouzitie - hovoril, ze nabija ho prakticky len doma - byva v rodinnom dome nedaleko Bratislavy. Pomale nabijanie v noci mu spravidla staci, no moze samozrejme nabijat aj na hociktorom chademo ktorych je v BA zatial zadarmo neurekom.
          Pre jazdenie tak malo kilometrov denne ani odflaknute chladenie baterie nevadi.

        • Teq
          Teq komentoval
          Upraviť komentár
          jux nevadi...ale aj tak by pomohlo udrzat bateriu dlhsie zivu s plnou kapacitou. EU vymysla chujoviny ako start/stop systemy, ale setrit zivotnost bateri neriesia

        • Ioniq
          Ioniq komentoval
          Upraviť komentár
          Vsak toto... mame tu EV kvoli zivotnemu prostrediu, a nakoniec celu ekologiu pochovame tym, ze nechame bateriu predcasne umriet. Mozu rovno vyrabat len spalovaky a bude to to iste, ziadny rozdiel v dopade na zivotne prostredie.

        • Teq
          Teq komentoval
          Upraviť komentár
          Ioniq tak to zas nie...EV budu vzdy lepsie, aj keby sa nabijaju z uhelnej elektrarne a vyraba ich len Nissan ... Je to ale velmi smutne ze mame taketo priepastne rozdiely v technologickej optimalizacii

        • milan84
          milan84 komentoval
          Upraviť komentár
          moze sa zdat, ze tych 70km denne je jedno na prehrievanie baterie, ale tie auta maju rok (konkretne v DPD) a SOH je podla konkretneho kusu s najazdom km 90-93 percent. A to po roku nie je vyhra....
          A co ma zabilo najviac je ze tato nova eNV200 so 40kou, najazd 500km (este ani nebola v kolobehu rozvozu) ma po dvoch mesiacoch SOH 98...

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Mňa tá strata SOC neprekvapuje, keď som predával trojmesačný so 4000 km, mal SOC 98,2% a ešte mám pätmesačný s 9000 km a má 97,5%, takže ono to klesá od novoty rýchlo a potom to spomaľuje. Myslím, že aj pri Teslách písali, že prvý rok je "najväčší" pokles a potom to už drží, resp. klesá o moc pomalšie.
          Ale to len potvrdzuje fakt, že EV treba po pár rokoch dať preč a baterku si už bude riešiť ďalší majiteľ. Je to ako mobil, tiež príde lepší s väčšou baterkou, lebo dvojročný je morálne zastaralý a vymeníme. Pri aute je to to isté, len jedna alebo dve nuly navyše pri cene.

        • Teq
          Teq komentoval
          Upraviť komentár
          Miroslav Rojko vacsina slovakov si auto drzi vela rokov, nemozeme mat vsetci kazde dva roky nove auto, kam vsetky tie auta potom dame...? Moja 2016 - ka ma po 2 rokoch a 37 000 km 97-98%. Tesly maju obrovsku bateriu ktora nie vobec tak cyklovana ako malinka bateria nissanu, je rozdiel ci spravi 500 cyklov 10-90% a 500 cyklov 30-60% preto aj tie tesly ovela menej stracaju na kapacite. Aj pri rychlonabijani 1000 cyklov x 350 km dojazd vs 1000 cyklov x 120 km dojazd je tiez velky rozdiel (na tesle sa tolko km ani nenajazdi a nissan je uz po smrti) Plus tesly si mozu nastavit max SOC na nabitie, co je obrovska pomoc, kdezto majitelia nissanov nabijaju hlava nehlava horuce baterie do 100%...

        • Ioniq
          Ioniq komentoval
          Upraviť komentár
          Vsetky moje doterajsie auta som drzal 2-3 roky max, a prave pri mojom prvom EV som sa zacal pohravat s myslienkou, ze by mohol u mna Ioniq zostat dlhsie a obmedzil by som konzumne spravanie. Predsa len nekonecny nakup novych veci a ich rychla obmena ma nezanedbatelny vplyv na prostredie a ide ruka v ruke s emisiami. Preto ma taketo rychle chradnutie baterky celkom stve ale dufam, ze korejski inzinieri dobre pocitali a bateria v Ioniqu vydrzi dlhsie ako ta v Leafe :-/

        • Peterka
          Peterka komentoval
          Upraviť komentár
          Neviem, ako auta SOH pocitaju, niekde som tu na fore cital, ze Leaf ukazoval aj 103%.. Na Ioniqu mam po roku a 30k km stale 100%, je ale otazne, ako sa da tomu cislu verit. Na druhej strane ju auto ukazuje iba cez diagnostiku, takze tam "klamat" by asi nemalo velky zmysel.

        • Teq
          Teq komentoval
          Upraviť komentár
          Aj s leafom sa da, idealne ked clovek vie ako sa ku baterke spravat a zije v miernom pasme, alebo este lepsie niekde v Norsku, tam leafy robia 200 k a padne im mozno 1 dielik kapacity. A zas taka tragedia to nebude, bateria sa da kupit nova a stara sa moze but pouzit v elektrarni alebo zrecyklovat

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Dvaja sa tu ozvali o ochrane prírody, veď keď predám ja dvojročné auto, tak si ho kúpi niekto, kto vymení 5 alebo 10-ročné - a na konci reťazca nejaké skončí na šrotovisko - recyklavisku, takže určite je to pre ekológiu plus. Pre ekológiu je mínus, keď niekto nemá na nové EV a kúpi si zasmradený nový diesel, aj keď by radšej mal dvojročné EV od niekoho za menšiu cenu.
          Takže výmenu vecí považujem za ekologickú a aj aj zdraviu prospešnú, nie je každého koníčkom chodiť po servisoch po záruke a nechať sa vypaľovať, koľko si kto vypýta za pokazený diel, lebo cena dielov iné ako výpalné nie je. A dnes už aj cena "odbornej" práce (inak povedané vymienačov dielov čo len skúšajú ktorý môže byť pokazený) nie je vôbec zanedbateľná, odkedy máme slávne €.

        • ICE666SVK
          ICE666SVK komentoval
          Upraviť komentár
          V rodine sme mali vzdy auto viac ako 5 rokov. To co mame teraz je u nas uz 16 rokov. Motor je OK kasna uz je na tom horsie. Aj EV by som asi mal viac rokov. Ak mi auto vyhovuje viac jazdi ako sa servisuje nemam dovod ho menit. Neviem ci je dobre porovnavat baterku mobilu s baterkou EV. Mobil je vyrobeny a racu sa nejake 2 roky pre baterku. Ale EV si myslim, ze vyrobcovia racu pre baterku viac ako 2 roky. Mnimalne si myslim, po dobu zaruky na baterku s podmienkami znacky co EV vyraba. Skor by som EV baterku porovnaval s hybridnymi baterkami a tam som uz pocul ze aj polmiliona km vydrzali neviem s akou kapacitou. Neviem ci je to dobry priklad, lebo tam je predca este spalovaci motor ako pri EV. Pri EV si treba asi pozriet historiu vyrobcu a jeho starsie EV, ze ci a ake boli problemy.

        • Ioniq
          Ioniq komentoval
          Upraviť komentár
          Miroslav Rojko ano tato prezumpcia je spravna pri spalovakoch, ktore je mozne udrzovat pri zivote prakticky stale mensimi servisnymi zasahmi. Ale je otazne do akej miery to bude pri EV. Ak bude bateria konkretneho vyrobcu zle nadizajnovana a bude vseobecne zname, ze rapidne straca kapacitu, ktory triezvy clovek kupi 3-rocneho Leafa? 5-rocneho? A urcite ho nekupi clovek, ktory ide vymenit svoju 15-rocnu hrcu. Takyto clovek ma hlboko do vacku, EV si nekupi nikdy, a EV nad ktorym sa vznasa riziko odidenia baterie uz duplom nie. Clovek, ktory kupuje jazdenky vacsinou servisuje auta v neautorizovanych servisoch, pripadne u znameho servisaka, nakolko autorizak je prilis drahy. Taketo male dielne daju od EV este dlho ruky prec, a este dlho bude jedinou moznostou autorizak. A tam si to rozmysli kazdy kupec jazdenky. Darmo mu budes hovorit, ze servis EV je relativne lacny. Tito ludia do oficialneho servisu nepachnu. A ludia so starymi hrcami na udrzbu bezne kaslu, staci pozriet ake cierne kudoly z niektorych lezu. Takyto clovek nebude mat ani sajnu ako sa starat o bateriu, takze ta skonci onedlho aj tak v kosi alebo zhori uplne. Takze bud bude taketo zdegradovane auto stat v bazare bez kupca (takze ziadne stare auto nevymeni) alebo si ho kupi nejaky nadsenec, ktory bude musiet vymenit bateriu (sice zaruka, ale zase nie je to zrovna ekologicke, aj ked sa recykluju).

          Naproti tomu, dobre urobene EV s dobrou reputaciou sa preda rychlo, a hlavne netreba na nom nic menit. Co je ekologickejsie? Vymena baterie alebo ponechanie povodnej?
      • ICE666SVK
        Senior Member
        • Jul 2014
        • 1997

        Renault Kangoo ZE 33 kWh
         

        Komentár

        • dango
          Moderator
          Gold Member
          • Nov 2014
          • 693
          •   

          BJORN odchadza na tyzdnovy test NIRO EV v Korei

          Komentár

          • ICE666SVK
            Senior Member
            • Jul 2014
            • 1997

            Takto riesene parkovanie a nabijanie maju vo Finsku.
             

            Komentár

            • ICE666SVK
              Senior Member
              • Jul 2014
              • 1997

              Kona vs Niro porovnanie exteriéru a interiéru
               

              Komentár

              • ICE666SVK
                Senior Member
                • Jul 2014
                • 1997

                KIA NIRO kufor:


                Test hluku v KIA NIRO:


                Vyroba nabijaciek Daeyoung Chaevi's v Juznej Koreji. Vraj vyrabaju aj pre Europu spolocnost Ionity.
                Naposledy upravené ICE666SVK; 11-09-2018, 12:40.

                Komentár


                • milan84
                  milan84 komentoval
                  Upraviť komentár
                  ten jeho "cargo test" som si pozrel a vidim, ze jeho videa su stale o tom istom: ou shiiiiiit, whaaaaaaaaaaat, hmmmm, ou ou ou.
                  Mam slabu angl. na to, aby som zachytil ci tam niekde spominal ci je objem po plato (ktore v tomto aute nebolo), alebo je to po strop.
                  Dva take kufre dam aj do stareho leafu, kde je priserne tvarovane dno.
                  Viem, ze ho tu kopa ludi ma rada, ale pre mna taketo videa teda nemaju vypovednu hodnotu asi ziadnu.

                • ICE666SVK
                  ICE666SVK komentoval
                  Upraviť komentár
                  milan84 Ani moja anglictina nieje dobra a na (ou shiiiiiit, whaaaaaaaaaaat, hmmmm, ou ou ou) sa mozem z vysoka vykaslat. Niektori YT maju trapne videa a zarabaju na nich a maju viac odberatelov ako BN. To co hladas je vo videu 1:43min. Je tam porovnanie NIRA, LEAFa aj KONA a litraz vyrobcovia udavaju po plato, co je aj tento pripad. Do Hyundai KONA dal dva kufre a nezavrel ho a tu dat nieco naviac a zavrel ho. Netusim aku vypovednu hodnotu este potrebujes mat, ked video splnilo to co malo. BN ma cez 100 000 odberatelov a jeho videa som pozeral najskor len koli Tesle, potom aj koli krajine ci uz Norsko alebo aj ine. Jazdi na EV a vyuziva ho ako keby jazdil na spalovaku. Mne skor vadi to jedenie vo videach, tak nato teda niesom zvedavy vobec, ale to len tak na okraj. Kopec ludi to somre na vela videi ci testov hocikoho, kto si da tu robotu, ze to zdokumentuje, pisomnou formou ci videom. Nazor ti neberiem mas nan pravo. Ale tak si si mohol vypnut zvuk, ked ti vadia taketo veci. Ja ked vidim test EV, tak si pozriem kopec aj tie slovenske ci ceske novinarske ale hlavne cakam jeho test, lebo ukaze kopec veci, kde to vidim vo videu. Kopec technickych parametrov niekde v manuale mi neda to, co zhliadnutie nejakeho videa a to ani nemusim rozumiet jazyku v ktorom to video je.

                • Ioniq
                  Ioniq komentoval
                  Upraviť komentár
                  Jeho videa nie su uplne zle, ale treba ich vediet filtrovat a z kazdeho si zobrat len to dolezite. Najhorsie je, ze cele videa maju aj 45minut, ale dolezite veci su zhrnute v 30 sekundovych utrzkoch a rozhadzane po celej dlzke, tak je to trosku otravne Ale stale je dobrym zdrojom informacii, a hlavne zvykne otestovat EVs skor ako ine media.

                • milan84
                  milan84 komentoval
                  Upraviť komentár
                  @ICE666SVK
                  Ano, tolko moja anglictina zvlada Ja len smerujem otazku tam, ze preco tam nema zadne plato, ak objem uvadza(ju automobilky) po neho.
                  Vzdy vies kufor inak otocit, postavit, vymenit s vedlajsim... Osobne som x-krat dal do auta veci, o ktorych nikto neveril ze sa tam zmestia atd.
                  Tu len ukazal, ze kufor ma kia hlbsi a 5.dvere inak tvarovane,vykrojene.
                  Nehnevajte sa na mna, ja toho chlapa fakt nemusim Este zo zaciatku sa to dalo, bol to nadsenec, dnes je to viac akoze showman, ale ako tu bolo pisane v hodinovom videu mas problem najst par info, ktore su dobre, zato jeho kulinarske zazitky sendviča z pumpy mozes pozerat aj 15minut v kuse.
              • Daliborko
                Member
                • May 2017
                • 76
                •   



                milan84 v tomto videu sa nekonzumujú žiadne sendviče

                Komentár

                • ICE666SVK
                  Senior Member
                  • Jul 2014
                  • 1997

                   

                  Komentár

                  • ICE666SVK
                    Senior Member
                    • Jul 2014
                    • 1997

                    Optimalna cestovna rychlost pre Jaguar I-Pace.
                     

                    Komentár

                    • ICE666SVK
                      Senior Member
                      • Jul 2014
                      • 1997

                      Test kufru Jaguar I-Pace
                       

                      Komentár

                      • ICE666SVK
                        Senior Member
                        • Jul 2014
                        • 1997

                        Preteky medzi Jaguar I-Pace a Kia Soul EV. Mozno si poviete, tak toto je blbost. Ved je tam rozdiel v baterkach, ale limitacia vykonu nabijaciek aj v takom Norsku ukazala, ze Jaguar musel nabijat ovela dlhsie ako Kia a aj ked Kia mala viacej zastavok na nabijanie ako Jaguar do ciela prisli narovnako. V tomto videu su sice v cieli v jednom aute ale zaznam z livestreamu ukazal, ze dosli do ciela narovnako. V tomto videu je vidiet, ze velkost baterky je fajn, ale treba mat aj vykon nabijaciek, aby sa aj pri vacsich baterkach dalo nabijat v akceptovanej dlzke casu. A nerieste tie nepodstatne veci okolo. sheet a podobne...


                        spodne video preklik na 1:14:53hod je to dojazd do ciela v zazname z livestreamu.

                        Komentár


                        • milan84
                          milan84 komentoval
                          Upraviť komentár
                          co by sme to neriesili? aj v tomto videu mame ukazku norskeho kulinarstva v podobe bagiet. tentokrat priamo na pumpe :-D
                          Mna tam skor uputali tie bublifukove QC neznamej znacky kde vsetko blikalo ako v startreku prvej generacie. A tu panuje nazor, ze DBT je stare a zle
                      • ICE666SVK
                        Senior Member
                        • Jul 2014
                        • 1997

                         

                        Komentár

                        Pracuje...
                        X