Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bjørn Nyland Model S videá

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • stanley159
    Junior Member
    • Jun 2017
    • 10

    pozrel som to narychlo.. skoda tych nefungujucich 175kW nabijaciek

    Komentár


    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      Skoda, ze to nie je dlhsie auto. Ked este aj "smol ejšn gaj" povie, ze mu je to male :/ NIRO by mal byt na tom lepsie

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Ano, kedze to vyzera tak, ze Kona aj Niro pridu takmer v rovnakom case, aj ja sa rozhodnem, az ked sa povozim na oboch.
      Techniku budu mat zrejme uplne rovnaku, rozdiel bude len v rozmeroch ako som ich porovnaval tu:
      http://teslaclub.sk/forum/v%C5%A1eob...5971#post25971

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Ale jux -ovi sa urcite pacia moznosti nastavenia nabijania u Kony. Ide nastavit zvlast rychlost DC nabijania, AC nabijania mobilnym konektorom a AC nabijania AC stanicou a navyse ide plynule posuvnikom nastavit pri akom SOC ma koncit nabijanie zvlast pre DC a zvlast pre AC. Take moznosti nema ziadny elektromobil.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Ano, len osobitne nastavenie SOC pre AC mob, AC wallbox a DC sa mi zda zbytocne. Tiez nastavenie pod 50% je dost nezmyselne a skoda, ze nastavenie je len po skokoch 10%, aspon nad 80, ci 90% by sa zislo hustejsie.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Aj Ioniq ma samostatne nastavenie dc a osvedcilo sa mi to na nabijacke v Mohelnici, ktora vyhadzovala istic a po nastaveni v Ioniq na strednu uroven uz nie. Tiez odpada regulacia nabijacieho prudu na mobilnom konektore v pripade nedostatocneho istica alebo ked zrovna treba na istici pustit aj ine spotrebice a na domacom wallboxe v tom istom pripade. Vsetko su to veci, ktore treba inak riesit drahsimi zariadeniami s regulaciou, preto je dobre mat tu moznost.
      A SOC je len pre AC a DC, nie pre oboje AC a tiez to vidim ako vyhodu, DC si nastavim na 90% pre znizenie rychlosti ked cakam na ceste na rychlonable a AC si dam na 80% alebo aj menej ak je to zdravsie pre baterku, lebo doma nepotrebujem na kratke trasy az tak opotrebovavat baterku. Mne sa to zda dobra vec.

      A nevieme, ci je po skokoch 10%, Bjorn to robil tlacitkami plus a minus a tie mozu byt na ten skok nastavene, prstom to moze byt aj po jedna. Analogia je v pretacani skladby kde je taky posuvnik, tiez tlacidlom to skace o niekolko sekund a prstom to ide presne dat kde chcem.
      Naposledy upravené Miroslav Rojko; 25-07-2018, 16:30.

    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      Ide to len po 10% skusal to viackrat. Nevadi, aj tak dobre

    • Peterka
      Peterka komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko :fakt mas v ioniqu nastavenie nabijacieho prudu pre DC? Bud som slepy, alebo moj ioniq to nema....

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Nikde som nevidel ani zmienku, ze existuje EV, ktore dovoli cloveku nastavovat v aute velkost DC nabijacieho vykonu.
      Vzdy je to len na dohode softverov auta a nabijacky.
      Teoreticky by to bolo mozne obmedzit zvrchu, ale to by odporovalo filozofii rychlonabijania.
      Keby si clovek obmedzil vykon DC nabijania, bola by z rychlonabijacky pomala nabijacka a to nie je akceptovatelne pre prevadzkovatela nabijacky, ani pre ostatnych co cakaju na nabijanie.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    Nastavenie nabijania Ioniq: Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	tmp-cam-283261415.jpg
Videní:	321
Veľkosť:33,3 KB
ID:	26547 a Kona to má tiež. Ako som pisal vyssie, mne to vtedy v tej Mohelnici nakazali, lebo predomnou istice vyrazil nejaky holandan na Ioniqu a potom ked toto nastavil, tak uz nabijal. Dovtedy som o tom nevedel.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Miro, to nie je pre DC, je to len pre AC.

    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Z Bjornoveho videa je vidiet, ze sa da nastavovat len AC nabijaci prud a to individualne pre "station" a "portable" vid: https://youtu.be/923iqCTtFFU?t=9m37s
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    Na 8 dni nehal Bjorn na letisku TMX kde povypinal uricite veci, aby minimalizoval stratu energie v baterke. V Norsku ako aj celej skandinavii je toto leto velmi horuco. Ked odchadzal, tak mal v aute energiu 345km po prichode z USA - NY mal v aute 311km. Za 9 dni stratil 34km. Na 1 den to vychadza 4,25km alebo 0,9kWh cize 1,1% energie.
     

    Komentár


    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Smól ejšn gáj opäť nesklamal a objavil Ameriku.
      Tie nastavenia čo on akože spravil aby šetril energiu ma tak takmer každý stále.
      Skúsili ste niekto to nastavenie “Power off”? Obmedzí to phantom drain úplne?

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Netestoval som "Power off" detailne, Pouzil som ho prvy krat, ked som zapajal kamerku do zbernice pri zrkadle aby som rozpajal zbernicu bez napajania zbernice. Teraz ho pouzivam vtedy, ked vyberam/davam pametovu karticku z/do kamery, aby som nemanipuloval s kartickou pri zapnutej kamerke.
      Myslim, ze v stave "power off" auto nemoze ostat na stalo, lebo, ked orvorim dvere, resp zatvorim dvere, auto ozije. Cize "power off" neznamena uplne vypnutie auta - aj tak vzdy nieco ostava zapnute aby nejakou akciou ozilo.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Phantom drain som testoval podrobne pri rovnakom nastaveni ako ma Bjorn. Mam take nastavenie nastalo a ako hovori Jirko mozno ho ma vecsina tesiel. Pri tomto nastaveni pve 4 dni po odstaveni auta nejde z 400V baterie von ziadna energia - len samovybijanie a BMS, co je zanedbatelne. Prve 4 dni auto zije len z 12V baterie a phantom drain je cca pol watu.
      http://teslaclub.sk/forum/tesla-moto...4739#post14739
      Po dhsom case ako 4 dni je vecsi odber dany tym, ze po 4-roch dnoch kazda tesla v tom nastaveni dobija 12V bateriu a to dobijanie je velmi neefektivne - ako som pisal tu:
      http://teslaclub.sk/forum/tesla-moto...4744#post14744.
      Dalsi dovod zvyseneho odberu je, ze pri prihlaseni sa do auta sa vzdy spusta menic. Cize toho pol wattu spotreby pocas prvych 4roch dni z 12V baterie plati len vtedy, ked sa nespusti menic, teda ked sa do auta nikto neprihlasuje, nepriblizuje sa s FOB-om - jednoducho necha auto v spiacom rezime.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Inak ten phantom drain je IMHO naprosto strasny. A je zposobovany uplne zlou 12V bateriou, ktoru musia dobijat prilis casto. Najhorsie je na tom Model 3.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Jirko, velky standby odber nie je zlou bateriou, tym netvrdim, ze do prvych tesiel nedavali zlu bateriu, alebo mali zly softver na jej nabijanie - ale to je ina pesnicka a nesuvisi so spotrebou v klude.
      Su v podstate dva dvovody velkej standby spotreby:
      1. Zvysena spotreba sa prejavuje vtedy, ked nechas vela elektroniky zapnutej, resp. ked sa casto prihlasujes do auta alebo nechas stale pripojenie na internet - ale to sa neda oklamat - jednoducho ked je zapnutych vela spotrebicov, tak je velka spotreba.
      Druhy dovod sa sklada z dvoch casti:
      - ze menic 400V/12V je jeden pre cely 12V system a pracuje s max. vykonom 3kW. Taky silny menic je len pre dobijanie 12V baterie extremne neefektivny
      - tesla v zaujme setrenia 12V baterie nechava vybijat 12V bateriu len o cca 4Ah a potom znovu spusti menic a zasa ju dobije.

      V pripade, ze mas nastavenie tak ako ja (a ako mal Bjorn vo videu) a neprihlasujes sa do auta, tak menic sa spusta az po styroch dnoch a to je vyhovbujuce. Navyse pri kazdodennom jazdeni to nemusi nikoho zaujimat, lebo aj tak pocas jazdy vzdy menic bezi a dobija 12V bateriu.

      neviem preco dava zle linky na prispevky... tu je strana kde su tie co sa tykaju vybijania a nabijania 12V baterie
      http://teslaclub.sk/forum/tesla-moto...page2?pp=14561

      Ked mas taky rezim, ze casto nechavas svoju teslu viacej dni ako 4 dni bez jazdenia, tak mozno by si si mohol urobit externe udrzovanie napetia 12V baterie tvojej tesly.
      Ide o to, aby si teslu oklamal tak, aby pri odstavenom aute nikdy nespustala neefektivny menic, teda aby nikdy nebrala energiu z 400V baterie.
      Staci na 12V bateriu pripojit zdroj cca 13.5V DC (pre istotu cez poistku a diodu), ktory bude stale doplnovat odber toho cca pol wattu stale pustenej elektroniky. Potom napetie 12V baterie nikdy neklesne pod 13V a teda nikdy sa nespusti menic. Vedlajsi efekt je, ze bude aj setrit bateriu, lebo v case doplnania toho pol wattu sa nebude spustat menic a bateria prestane cyklovat.
      Testoval som to - ale len stabilizovanym zdrojom - nastavil som na nom 13,5V a nechal par dni tak, napetie baterie sa samozrejme nezmenilo a menic nenabehol. No nesmies sa do auta prihlasovat cez internet, lebo vtedy spusti menic.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      jux - všetko čo píšeš je mi naprosto jasne a máš úplnú pravdu.
      A. spotreba toho čo beží v standby je jednoducho príliš veľká. Bodka. Keď vedia veľké televízory mat spotrebu pod 0.5 watt neviem prečo by Tesla mala mat standby spotrebu v jednotkách wattov.
      B. Prečo tam je taka smiešne mala 12V bateria? Prečo nemá aspoň 2x takú kapacitu a nie je tam Li-ion kvôli váhe (s vlastným zohrievanim ak treba).

      Táto časť designu Tesly je fakt slabá...

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Standby odber tesly je len pol wattu, to nie je vela.
      Pri dennom pouzivani, resp pri pouzivani kazdy stvrty den (bez prihlasovania sa cez internet) je standby odber stale len pol wattu.
      Takze problem nie je standby odber. Problem je jeho doplnanie pri odstaveni auta na viac ako 4 dni.
      Na vyriesenie by som pridal maly, velmi efektivny menic na doplnanie standby spotrebovanej energie.
      No zrejme tesla usudila, ze dalsi menic by bol komplikacia a kedze pri dennodennom pouzivani problem vlastne neexistuje, tak to urobili ako to urobili.
      Zvecsenie 12V baterie nie je riesenie, aj tak by sa musela nabijat velkym menicom - ktory sposobuje tie velke straty.
      Dat litiovu tiez nepomoze, bude to to iste len vo fialovom a mozno nejaky bezpecnostny zaujem odporuje pouzitie litiovej na 12V.
      Najlepsie by bolo 12V bateriu uplne vyhodit a vyriesit to kombinaciou stale beziaceho maleho menica a velky menic by sa zapinal pri zapnuti auta - no vyhodenie 12V baterie zrejme zatial nedovoluje legislativa
      Zopakujem, ze pri kazdodennom jazdeni problem neexistuje, pretoze standby odber pri kazdodennom jazdeni nie je velky - je len pol wattu - predpokladam, ze to je na urovni dnesnych spalovakov.
      Problem je jeho neefektivne doplnanie do baterie v pripade, ze auto je dlhsi cas odstavene.

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      12V bateria je tam kvoli extremnej zime / teplu, znasa ju ovela lepsie ako akykolvek lipo clanok. Pridat maly menic na 12V by bola dalsia komplikacia, ktora pomoze len v urcitych pripadoch. Ja inak nemam defaultne nastavenie ako mal bjorn, mam zapnute Always Connected a setrenie mam vypnute, pretoze potom po nastupeni do auta musis chvilu cakat na nabootovanie. Mal som to tak v zaciatkoch, ked blbol LTE modem (mal som jedno z prvych aut s LTE v SK), ten ked sa raz odpojil, uz sa nepripojil a potreboval restart, zapnutie setrenia a boot pri kazdom nastupeni to ale riesil (+neustale pustene streamovane radio).

    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Lithiova 12V bateria by sa velmi rychlo znicila, keby sa pri teplotach pod nulou nabijala. Takze keby v Norsku nechali v tuhej zime odstavene auto, po par dnoch by potrebovala 12V bateria najprv zohriat a potom dobyt.

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Vo videu Bjorn odsrtol "always connect" cize vzdy pripojene, to by malo znamenat, ze sa nemoze pripojit nik, nie? Nemal by ist internet, nemala by ist komunikacia z aplikaciou v mobile a asi ani Tesla sa nemoze pripojit k vozidlu. Alebo....???

      Mimochodom, preco hejteri elektromobilistov su prave v radoch elektromobilistov. Ci je to Bjorn, alebo tu na fore Radovan, tak je tu velka kritika na nich. Oni robia videa, alebo pisu clanky z vlastnej skusenosti. Bjorn odpoveda vo svojich videach na kopec veci, co sa ho pitaju ludia co ho odoberaju.
      A bohuzial tu na fore sa to ukazuje. Smól ejšn gáj opäť nesklamal a objavil Ameriku. A podobne sprostosti. Na Radovana ste v inom vlakne ked testoval auto a pisal o tom, tiez ste mnohy napisali, ze kopec udajov a je to nuda a podobne. Kurna spravte si blok, natocte video a ukazte ako to myslite vy a co je podla vas spravne. Nieje v CR ci SR bohuzial nik, kto by spravil video/a tak ako Bjorn. Radovan aspon napise clanky a da fotky. Lepsie ako nic.

    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      ICE666SVK Ked sa vypne "always connect" tak mobilna aplikacia nefunguje. Ked sa Bjorn vracal k auta a hladal ho, tak ju chcel pouzit ale samozreme nefungovala.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Smól ejšn gáj je jeho vlastný výrok a vôbec nie pejoratívny. Tak zkludni hormón.
      To sme podľa teba opäť v dobe keď nemôže nikto nič kritizovať?
      Moj názor na konkrétne hento video je, si to mohol kludne odpustiť. Ale každý klik dobrý že? Hlavne že to sype.
      Apropo - nikto nerobí video ani blog lebo akosi nie je času. Keď budem v dôchodku tak možno...
      Naposledy upravené Jiri GrandPa; 27-07-2018, 19:06.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      nemo - to našťastie nie je pravda. Ja to tak mám nastavené stále a pripojím sa, akurát to trvá možno pol minuty kým nabootuje.

    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Jiri GrandPa Preco nastastie? Aka je vyhoda nemoznosti prepnut auto do offline rezimu?

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Memo: ked sa vypne "allways connected" tesla nie je stale pripojena na internet, ale len ked ho potrebuje. No aj pri vypnutom allways connected mozno aplikaciu na mobile pouzivat. Len zobudenie auta a pripojenie a internet chvilu trva - Bjorn bol nedockavy.
      Ja mam allways connected stale vypnute a aplikaciu pouzivam ked ju potrebyjem. Tiez setrenie mam zapnute - nikdy nie som tak rychly, ze by vsetko nenabootovalo dokedy otvorim dvere a nasadnem. Bootuje uz ked sa priblizim FOBom.

    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Dik za upresnenie ale asi je ta uspora minimalna. Teraz som sa dozvedel ze Tesly dodane po 3/2018 uz checkbox "always connect" vobec nemaju.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Vratme sa k veci:
      Ten drain u odstaveneho auta je kvoli dobijaniu 12 V baterie. Takze keby ta bateria mala dvojnasobnu kapacitu, tak by sa nemusela furt dobijat a takisto by neodchadzala po 1 - 1,5 roku ako sa to stava.
      Ja mam 120 Ah bateriu v Audi Q5 uz 8(!) rokov a furt funguje.
      A ze je tazka? Preto som pisal o lithiu a (ano) musela by sa zohriat pri dobijani, no a co? Velka bateria sa nezohrieva pri dobijani?
      Toto je proste design flaw par excellence. Dovodom bude asi cena sofistikovanejsieho riesenia.
      Naposledy upravené Jiri GrandPa; 27-07-2018, 19:43.

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Smól ejšn gáj je jeho vlastny vyrok, ale nato som ja vobec nereagoval, ale nato dalsie, ze objavil Ameriku. To, ze ty nieco vies a je to u teba samozrejme a on to povie, lebo sa ho to pitaju som ti hore vysvetlil. A nato si mi odpvoedal typicky slovensky, ze "Tak zkludni hormón."
      To sme podľa teba opäť v dobe keď nemôže nikto nič kritizovať? To som nepovedal, kazdy ma svoj nazor a ja mu ho ani tebe neberiem.
      Moj názor na konkrétne hento video je, si to mohol kludne odpustiť. Ale každý klik dobrý že? Hlavne že to sype. To je zavist?
      Apropo - nikto nerobí video ani blog lebo akosi nie je času. Keď budem v dôchodku tak možno... Zrejme mas pravdu. Sice Juro jeden blog spravil a mozno pribudne dalsi, lebo ty si vyzval curgaliho. Tak snad sa veci pohnu aj v tomto smere.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Jirko, raz za 4 dni je furt? Kto jazdi denne u toho sa nikdy bateria nebude nabijat pri vypnutom aute, dobije tych cca pol Ah pocas jazdy, Ked teslu zapnes hoci aplikaciou, tak musis ratat s vecsou spotrebou.
      Ja to nepovazujem za ziaden problem. Tesla za 4 dni minie 4Ah z terajsej 40Ah baterie, to je 10% z kapacity.. Naco dvojnasobok kapacity? Kludne mohli dat vybit 20 ci 50 % co by bolo 20 dni bez dobijania. No rozhodli sa takto a zrejme maju na to dvovody. Zbytocne o tom spekulovat.
      Ze im odchadzali v minulosti baterie, co uz, bud ich nespravne ovladali, alebo boli vadne. Novsie tesly ten problem zrejme nemaju.
      Ja mam teslu len necele 2 roky/45tis km... uvidim, ci a kedy zahlasi vymenit bateriu.
      Ked by sa to aj stalo, nebudem kvoli tomu chodit do servisu - radsej pridam nejaku bateriu a dam ju vymenit az ked pojdem do servisu na pravidelnu prehliadku po dalsich 20 tisic km.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      ICE, myslim, ze je spravne, ked reagujeme ako nam jazyk narastol, a nie je spravne, aby si za to niekoho kritizoval. Vsetci sem chodime a piseme prispevky, aby sme veci vysvetlili. Kludne nemusime suhlasit - kazdy ma narok na nazor.
      Tento web je este velmi slusny a prispevky su uzitocne - dufam, ze to tak aj ostane.

    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Tiez sa casto divim nad tym, ze na to, aka je elektromobilita kontroverzna a technicky narocna tema, sa uroven tohto fora dobre drzi. Uvidime ako to bude ked pridu plne autonomne elektroauta a na dialnici bude ludom bez dohladu umelou inteligenciou zakazane jazdit. Toto predikuje Ray Kurzweil ze pride do roku 2019 :-)

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      OK tak naposledy. Lebo ste to nepochopili. Nikoho som nekritizoval, ale som upozornil na fakt, kam to ide. Ano tu je to celkom slusne a je dobre, aby to tak zostalo a preto som na to upozornil. Nikomu jeho nazor neberiem. Poukazal som na dve veci, kde som to videl a to pri Bjornovi aj pri Radovanovi. A pouzil som reakciu Jiri GrandPa ako priklad. Ako vidim, tak to bola chyba, lebo to zobral osobne. Co ma mrzi, ze to tak pochopil. Dobre uz nato upozornovat nebudem, snad to ostane na takej urovni ako to je a nezhorsi sa to.
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    Hyundai Kona electric nabijanie z 10-100% za 1:42hod na rychlonabijacke.
     

    Komentár


    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Nabijacka je sice schopna nabijat vykonom 175kW ale ak s nou auto nadviaze spojenie protokolom CCS verzie 1.0 tak maximalny prud podla specifikacie bude 200A. KONA pouziva protokol CCS v1.0 a preto sa nabija 70kW. Bjorn v popise videa upozornuje na limit 200A.
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    Ako funguje asisten drzania pruhov a co sa stane, ked ho ignoruje sofer.
     

    Komentár

    • ICE666SVK
      Senior Member
      • Jul 2014
      • 1997

      Hyundai KONA 64kWh 510km na jedno nabitie.
       

      Komentár

      • ICE666SVK
        Senior Member
        • Jul 2014
        • 1997

        Toto video je zaznam 1:38:27hod o Hyundai KONA electrik a ide o zoznam otazok a odpovedi, co zaujimalo ludi a naco chceli odpoved a su tam aj nazorne ukazky priamo v aute. Je to len anglicky a na boku je chat, ktory bol pocas prenosu.
         

        Komentár

        • ICE666SVK
          Senior Member
          • Jul 2014
          • 1997

          Hyunai KONA electrik svetla.
           

          Komentár

          • ICE666SVK
            Senior Member
            • Jul 2014
            • 1997

            Hyundai Kona electrik a hluk v aute.
             

            Komentár

            • ICE666SVK
              Senior Member
              • Jul 2014
              • 1997

              Zaznam zavodu TMX a Hyundai KONA ma to 1:04:54 hod. Chcelo by to asi zimny zavod, ze co zima urobi s baterkou KONA. Ze ci by si viedla podobne.
               

              Komentár

              • ICE666SVK
                Senior Member
                • Jul 2014
                • 1997

                Opel Ampera E

                Test kufru krabicami od bananov.

                Letny test spotreby.

                Nabijanie z 17-100% na nabijacke z vykonom 175kW.


                Ani neviem predava sa toto auto este v Europe?

                Komentár

                • Podlesny
                  Member
                  • Jul 2015
                  • 115

                  https://www.opel.de/fahrzeuge/ampera-e/uebersicht.html

                  Komentár

                  • Ioniq
                    Member
                    • Jan 2017
                    • 364

                    Pokial viem tak nepredava od momentu, ked Opel presiel pod PSA. V katalogoch sice este figuruje, ale Opel ho nemoze predavat, tak sa dohodol GM s PSA. Cize US only.

                    Komentár

                    • ICE666SVK
                      Senior Member
                      • Jul 2014
                      • 1997

                      Porovnanie zavodu Tesla model X vs Hyundai KONA s pohladu Bjorna
                       

                      Komentár

                      • ICE666SVK
                        Senior Member
                        • Jul 2014
                        • 1997

                        Hyundai KONA electrik Hypermiling 830km.
                         

                        Komentár

                        Pracuje...
                        X