Zacnem velmi pozitivne, i3 je super auto do mesta.

Kedze ucel mesto, pre ktory som toto auto kupil splnil moje ocakavania na 100%. Behanie po BA je velmi prijemne, ocenujem super polomer otacania, velmi dobre sa s min beha po ulickach a parkuje v garazach, ktore su postavene v Bratislave podla rozmerovych noriem na auta z rokov 80-tych.

Denny dojazd parada, pri aktualne velmi teplom pocasi je dojazd asi 220-230km cisto po meste bez obmedzovania klimatizacie. Je teplo, cize asi bezi stale, kedze mam nastavenych 23 stupnov a plnu automatiku. Nabijam podla ocakavani 1-2x do tyznda doma v garazi na klasickej 220V zasuvke. Dokonca som prisiel na to, ze mi staci nechat najnizzsi rezim nabijania k konfiguracii palubaku (cca 5A odber) a nemam problem. Ked som pod 50% baterky vecer pri parkovani, tak to pichnem na zasukvu a cez vikend zvetsa auto stoji v garazi, tak sa dobije do plna.

Nabijanie mimo domu velmi nevyuzivam, najcastejsia mimo domova nabijacka je pre mna garaz Eurovea, kde treba vybalit kabel a na to som proste lenivy. Ak sa niekde pichnem, tak garaz Carlton na Hviezdoslavovom namesti, kdzeze je kabel sucastou nabijacej stanice, ale hlavnym dovodom je pre mna skor umiestnenie nabijacky priamo pri vchde/vychode z garaze, cize opet skor vyhrava komfort, ze sa nemusim tocit po garazi. Umiestnenie nabijacky v Carltone je proste super.

Tesim sa z okamziteho krutaku a pocitu jazdy ala motokara.

Teraz negativa

Obcas sa mi stane, ze musim vyrazit neplanovane do okolia BA ako Trnava, Samorin, Malacky a pod. Tu zacina nierny diskomfort, kedze sa mi nechce zasuvat domaca nabijacka na dennej baze. Ak mam rano pri starte z domu pod 50% baterky, zacina byt vyjazd do okolia BA teoreticky problem. Kedze moja casova vytazenost cez den, je na prasknutie, nemozem spekulovat, kde dobijem. Zatial to vzdy vyslo, ale raz som doma parkoval so 7km dojazdom a to i vdaka tomu, ze som pri ceste spet z TT zapol max setriaci rezim EcoPro +. Nastastie ku veceru uz nebolo extremne teplo, kedze v tomto rezime nefunguje klima, dalo sa to prezit. Sice som po navrate do BA nesmeroval priamo domov a cosi este pobehal, moje riziko, ze ostanem vysiet bolo minimalne, kedze v BA sa viem premiestnit do taxiku a auto nechat v najblizsej nabijacke. Poucenie pre mna je, ze s tymto dojazdom mozem mat problem pri tychto drobnych vyletoch.

Dalsie zistenie je dojazd po dialnici, teoreticky pri dodrziavani rychlosti 130km/h. Moje zistenie max 140km na plnu baterku pri letnom pocasi a pustenej klimatizacii. 140km vyrazne znizuje pocet lokalit, kedy musite ist niekam okoli BA na otocku. Dnes som sa sustredil na cislo spotreba z palubneho pocitaca. Pri ustalenej jazde po dialnici 130-150km/ je takmer kontinualny okamzity odber cca 22kW. Co zodpoveda dojazdu tesne pod 150km.

Opet pozitiva.

Nabijacky su relativne vsade. Najlepsie umiestnenie ma rychlo-nabijacka na benzinke Zelenec, teoreticky aj Aupark Piestany. Snad pribudne dalsich par po dialnich, na odpocivadlach, respektive benznkach. Nabijacky po Bratislave pre mna realnejsi vyznam nemaju.

Na zaver, i3 je super auto, je to zabava. Dobry bod ma hlavne spolocnost GreeWay, ktora systematicky buduje siet nabijaciek a zvysuje ich pocet. Snad ich bude viac a viac.